Koppeling

Dankzij de koppeling blijft je auto rijden. Rijden met een versleten koppeling leidt tot vervolgschade en daarom moet de koppeling vervangen worden voordat deze nog meer beschadigd raakt.

De koppeling vervangen; wanneer moet dit gebeuren?

Zoals alle bewegende auto onderdelen is ook de koppeling aan slijtage onderhevig. Hoewel je slijtage kunt uitstellen door een bewuste en duurzame rijstijl kom je er niet onderuit dat op een gegeven moment de koppeling vervangen moet worden. Wanneer weet je nu dat een bezoekje aan de garage voor auto service aan de koppeling nodig is? Een koppeling kan in principe tot wel 200 duizend kilometer meegaan maar dit is afhankelijk van allerlei factoren. Als de koppeling vervangen moet worden, merk je dit doordat de motor erg snel in toeren klimt terwijl je niet heel veel sneller vooruit gaat bij het optrekken. Ook slippen is een teken dat de koppeling vervangen dient te worden. De ServiceOnly garagist kan bepalen of de koppelingsplaat vervangen moet worden of dat de koppelingskabel problemen oplevert.

De koppelingsplaat vervangen

De koppeling zorgt dat de aandrijfkracht van de motor naar de wielen gekoppeld of juist losgekoppeld wordt. In dit proces spelen het koppelingspedaal, de koppelingsplaat, de drukgroep, de koppelingskabel en het druklager een hoofdrol. Als je tijdens het optrekken veel toeren maakt zonder snel weg te rijden of je de koppeling voelt slippen moet de koppelingsplaat vervangen worden. De koppelingsplaat is namelijk het onderdeel dat het verschil in draaisnelheid tussen de motor en transmissie op moet vangen. Wanneer je rijdt kun je de koppeling af en toe laten slippen. Voorkom echter te veel te slippen want dit zorgt voor snellere slijtage waardoor de koppelingsplaat vervangen moet worden. Tijdens het auto onderhoud door de ServiceOnly autogarage wordt ook gecontroleerd of er misschien een onderdeel van de koppeling vervangen dient te worden.

Koppelingskabel vervangen

Elk soort auto maakt gebruik van andere soort koppelingskabels of hydraulische cilinders. De koppelingskabel vervangen is dan ook iets wat je niet zelf kunt doen. Afhankelijk van het type en merk auto dat je rijdt, zitten de koppelingskabels of cilinders op een andere plek. Als er iets aan de hand is met je koppeling wil dit niet direct zeggen dat de gehele koppeling vervangen moet worden. Het kan namelijk ook het geval zijn dat het pedaal, de koppelingskabel of koppelingscilinder vervangen dient te worden. Vaak verbindt de koppelingskabel of koppelingscilinder het koppelingspedaal met de koppelingsvork. Het vervangen van de koppelingskabel of koppelingscilinder net als de koppelingsplaat vervangen een onderdeel van de door ServiceOnly aangeboden reparaties.

Koppeling vervangen bij Service Only

Of je nu de koppelingskabel of een van de koppelingsplaten vervangen wilt, Service Only helpt je weer de weg op. Onze professionele monteurs voeren alle reparaties, zoals een te vervangen koppelingsplaat, uit voor een vaste prijs. Je weet altijd waar je aan toe bent en na onderhoud ontvang je een op maat gemaakt onderhoudsplan zodat je ook in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan.

Heb je vragen over je te vervangen koppeling of weet je niet zeker of het wel de koppeling is die voor problemen zorgt? Neem contact met ons op. Wij zorgen dat je zo snel mogelijk weer veilig en comfortabel onderweg bent.