Ruitenwissers

Zowel bij zonneschijn als tijdens een regenbui is het belangrijk dat je ruitenwissers het goed doen. Aangezien de meeste beslissingen in het verkeer gebaseerd zijn op wat onze ogen waarnemen dienen de ruiten schoon te zijn.

Ruitenwissers vervangen; wanneer zijn ruitenwissers aan vervanging toe?

De conditie van de ruitenwissers op onze auto is cruciaal als het gaat om verkeersveiligheid. We kijken immers vaak door de voor- en achteruit om het verkeer in de gaten te houden. Ruitenwissers vervangen hoeft gelukkig zeker niet duur te zijn maar het is wel belangrijk dat ruitenwissers vervangen worden voordat deze het echt niet meer goed doen. Hoe merk je nu dat je ruitenwissers vervangen moeten worden? ServiceOnly geeft je een handige checklist aan de hand waarvan je kunt beslissen of je auto nieuwe ruitenwissers nodig heeft.

  • De ruitenwissers maken een vreemd geluid;
  • De ruitenwissers laten strepen achter;
  • Een deel van het raam wordt niet schoongemaakt;
  • De ruitenwisserbladen bewegen niet soepel over het glas;
  • De ruiterwisserbladen maken niet goed schoon;
  • De uiteinden van de ruitenwissers laten los.

Ruitenwisserbladen vervangen

Ruitenwissers zijn bewegende auto onderdelen en zijn daarom aan slijtage onderhevig. We gebruiken de wissers immers niet alleen bij regen om ons zicht te verbeteren maar ook tijdens de zonnige zomerdagen hebben ruitenwissers een belangrijke functie. Wanneer de zon op de ruit schijnt terwijl deze niet goed schoon is, kunnen er delen van de weg zijn die je niet goed of zelfs helemaal niet ziet. Tijdig je ruitenwisserbladen vervangen is daarom erg belangrijk. Je kunt zowel de wissers van de voorruit als de achterruitenwisser vervangen. Tijdens auto onderhoud worden zowel de voorruit- als de achterruitenwisser gecontroleerd en wordt tevens de ruitenwisservloeistof bijgevuld en op antivries gemeten.

Welke nieuwe ruitenwissers heb je nodig?

Er zijn verschillende soorten ruitenwissers op de markt. Zo kun je de huidige ruitenwissers vervangen door flatblade wissers of conventionele ruitenwissers. De standaard ruitenwisser heeft een metalen frame waaraan het rubber bevestigd is en flatblade wissers zijn flexibele ruitenwissers waardoor ze beter aansluiten op de vorm van het glas. Wanneer je ruitenwissers vervangen moeten worden kan de garagist van de ServiceOnly garage je advies geven wat betreft de te vervangen ruitenwisserbladen zodat er geschikte nieuwe ruitenwissers op jouw voertuig gemonteerd worden. Dit helpt tevens met het doorstaan van de APK keuring, want de ruitenwissers van je voorruit zijn een keurpunt tijdens de APK check.

Ruitenwissers vervangen bij ServiceOnly; maak een afspraak

Bij onze autogarages kun je voor een vaste en lage prijs je ruitenwisserbladen vervangen bij een garage bij jou in de buurt. Je kunt bij onze garages zowel de voorruit- als de achterruitenwissers vervangen. Heb je vragen over te vervangen ruitenwissers, achterruitenwissers vervangen of een andere vraag wat betreft reparaties? Wij vinden het net zo belangrijk als jij dat je veilig en comfortabel onderweg bent, dus neem vooral contact met ons op. ServiceOnly helpt je verder.