Remschijven

Op tijd en goed kunnen remmen, is cruciaal voor je eigen veiligheid en die van de inzittenden van je auto. Het is daarom belangrijk dat de verschillende onderdelen van het systeem tiptop in orde zijn en dat zowel de remblokken als de remschijven vervangen worden als deze versleten zijn. Wil jij de remschijven van je auto laten vervangen? Wij helpen je graag!

Waarom moet ik mijn remschijven vervangen?

Als je het rempedaal intrapt dan treedt het remsysteem in werking: de zuiger in de hoofdremcilinder oefent druk uit op de remvloeistof, waardoor de zuiger in de wielremcilinder ervoor zorgt dat de remblokken op de remschijf worden gedrukt en de auto tot stilstand komt. Door de wrijving verslijten de remschijven van je voertuig en bij aanzienlijke slijtage moet een remschijf vervangen worden. Besparen op remschijven vervangen is geen goed idee, aangezien de versleten remschijven verder zullen slijten en de rem het uiteindelijk niet meer zal doen. Gelukkig kun je jouw remschijven laten vervangen bij een van onze garages voor een vaste, lage prijs.

Laat versleten remschijven op tijd vervangen

Het uitstellen van vervanging van remschijven kan resulteren in hoge kosten in verband met vervolgschade. Hoe langer je met een versleten remschijf doorrijdt, hoe groter de kans dat ook andere onderdelen sneller slijten. Tijdens onderhoud worden de remschijven gecontroleerd en schoongemaakt. Remschijven worden namelijk snel vies, en omdat de remblokken in contact staan met de remschijven kunnen de remblokken onnodig snel slijten. Wanneer je bij het remmen een schurend geluid hoort dan is dit een teken dat je op staal remt en de remblokken of de remschijven vervangen moeten worden.

Kromme remschijf vervangen

Naast slijtage door de tijd heen of door een bepaalde rijstijl (veel stadsritten of vaak hard remmen tijdens lange ritten) kunnen remschijven ook plots beschadigd zijn. Wanneer je bijvoorbeeld met hete remmen door een waterplas rijdt, kan het metaal van de remschijf kromtrekken. Als je voelt dat remmen moeilijker gaat, de remkracht wisselt of als je trillingen voelt tijdens het remmen, dan is de kans groot dat je remschijven vervangen moeten worden. Vaak heb je na het vervangen van je remschijven ook nieuwe remblokken nodig, omdat de remblokken zich aan de remschijven aanpassen en niet optimaal meer werken.

Remschijven vervangen bij ServiceOnly; maak direct een afspraak

Als tijdens onze auto service blijkt dat je remschijven erg beschadigd zijn, dan vervangt onze ervaren monteur je remschijven. De wielen van je voertuig worden losgekoppeld en ook de remblokken, de remklauw en andere onderdelen van het remsysteem worden verwijderd. Na de vervanging van je remschijven worden de wielen van je auto uitgebalanceerd zodat je comfortabel in je auto kunt rijden.

Heb je vragen over het vervangen van remschijven of remblokken of andere reparaties? Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over je auto.