Trekhaak laten monteren bij ServiceOnly

Trekhaak laten monteren

Ga je met de caravan op pad? Of wil je een fietsenrek achterop de auto plaatsen? Dan heb je een trekhaak nodig. Voordat je een trekhaak laat monteren is het handig om je eerst in te lezen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wij weten alles over het monteren van een trekhaak op je auto en delen graag onze kennis met jou. Bij ServiceOnly kun je eenvoudig en veilig jouw trekhaak laten plaatsen.

Soorten trekhaken

Afhankelijk van je auto kun je kiezen voor verschillende trekhaken. De twee meest voorkomende soorten zijn de vaste trekhaak en de afneembare trekhaak

Vaste trekhaak

Deze trekhaken worden aan de auto gelast en zijn niet te verwijderen. De vaste trekhaak is zeer sterk en gaat gemakkelijk een heel autoleven mee. Omdat je ze eenmalig laat monteren, kom je meestal het voordeligst uit met een vaste trekhaak.

Afneembare trekhaak

Het monteren van een vaste trekhaak is niet bij elk soort auto uitvoerbaar. Daarnaast is het mogelijk dat je een trekhaak simpelweg niet mooi vindt staan. In dit soort gevallen kun je een afneembare trekhaak nemen. Hierbij wordt er een systeem aan je auto gemonteerd zodat je de trekhaak op de auto kunt zetten wanneer je hem nodig hebt. 

Kabelsets

Naast de trekhaak moet ook de trekhaakdoos in orde zijn. Dit is het gedeelte met kabels dat ervoor zorgt dat de verlichting van de aanhanger, caravan of het fietsenrek werkt. Het is van belang dat de achterlichten, knipperlichten, remlichten en het mistachterlicht het net zo goed doen als op de trekkende auto. Om dit te realiseren zijn er 7-polige en 13-polige stekkers.

De keuze tussen de 7-polige en 13-polige stekker wordt gebaseerd op het doel van de trekhaak. Gebruik je de trekhaak voor een fietsendrager of een aanhangwagen dan voldoet een 7-polige stekker. Ga je met de caravan op pad? Dan heb je een 13-polige stekker nodig. Wij adviseren je graag over de beste trekhaak voor jouw auto en situatie.

Wat kost een trekhaak inclusief montage?

De kosten voor het laten monteren van een trekhaak zijn afhankelijk van het automerk, het model en de situatie. Ook kun je kiezen voor een vaste of afneembare trekhaak. Voordat we je trekhaak monteren zullen we een prijsopgave maken, waarin ook de montagekosten worden opgenomen. Zo sta je nooit voor een verrassing.

Goed om te weten wanneer je een trekhaak laat plaatsen:

  • Overschrijd het laadvermogen van de trekauto en/of caravan nooit.
  • De trekhaak mag je kenteken niet bedekken, houd hier dus goed rekening mee en verplaats eventueel je kentekenplaat.
  • Het is mogelijk om een trekhaak te laten monteren op een elektrische auto.

Trekhaak laten monteren door ServiceOnly

De monteurs van ServiceOnly hebben jarenlange ervaring met allerlei soorten montages voor auto’s. Voor de montage van een trekhaak kun je terecht bij al onze autogarages, zoals onze garage in Dordrecht of onze garage in Gorinchem. Neem vrijblijvend contact met ons, wij adviseren je over de beste trekhaak voor jouw auto en situatie.