Olie check

De olie in de motor van je auto heeft meerdere belangrijke functies. Reden om het peil elke maand te controleren. Bij ServiceOnly doen wij dit graag voor je.

Zelf het oliepeil meten en de olie (laten) verversen

Wij raden aan om je oliepeil maandelijks te controleren. Je kunt een olie check in principe zelf doen maar bij de garagist van ServiceOnly kun je deze auto service ook laten uitvoeren. Wanneer je zelf het oliepeil wilt meten, raden wij je aan om de motor eerst zeker tien minuten of te laten koelen. Om motorolie te peilen heb je een peilstok nodig en moet je auto goed recht staan (waterpas). In het instructieboekje van je auto staat hoe de meting precies in zijn werk gaat en welk type olie voor verversen gebruikt moet worden.

Heb je vragen over de olie in de motor van je auto of ander auto onderhoud? Onze experts geven je graag advies zodat je veilig en rustig de weg op kunt. Neem contact met ons op voor antwoord op je vragen

Veel gestelde vragen bij een olie check

Het controleren van de olie van uw auto is belangrijk, omdat olie de motor smeert en beschermt tegen slijtage en schade. Als er niet genoeg olie in de motor zit, kan dit leiden tot oververhitting en uiteindelijk tot ernstige motorschade.

Het is aanbevolen om de olie van uw auto om de 5.000 tot 7.500 kilometer te vervangen, afhankelijk van uw rijomstandigheden en het type olie dat u gebruikt. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor specifieke richtlijnen.

Het is aanbevolen om de olie van uw auto elke maand te controleren, vooral als u een oude auto bezit of als u veel rijdt. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor specifieke richtlijnen.

Het is mogelijk om de olie zelf te controleren. Zorg ervoor dat uw auto op een vlakke ondergrond staat en dat de motor is afgekoeld. Trek de oliestok uit en veeg deze af met een schone doek. Plaats de oliestok terug in de motor en trek hem er weer uit. Controleer het oliepeil aan de onderkant van de stok. Het oliepeil moet tussen de "minimum" en "maximum" markeringen liggen.