Piepende ruitenwissers? Dit kun je eraan doen

Iedere automobilist die in Nederland woont, heeft belang bij goed werkende ruitenwissers. Je weet tijdens de Hollandse seizoenen immers nooit wanneer er een bui zal vallen... En wat te doen met insecten op je voorruit die het zicht belemmeren? Bij alle weersomstandigheden is goed zicht essentieel. Goed werkende ruitenwissers helpen je hierbij. Ze vergroten niet alleen jouw veiligheid, maar ook die van de weggebruikers om jou heen. Wist jij dat slechte ruitenwissers een afkeurpunt zijn tijdens de APK? In dit artikel lees je hoe jij jouw ruitenwissers in optimale conditie houdt en wat je moet doen als jouw ruitenwissers een piepend geluid maken.

Hoe kan ik mijn ruitenwissers onderhouden?

Ruitenwissers aan zowel de voor- als achterzijde van de auto worden vaak gebruikt. Het is dan ook niet vreemd als slijtage optreedt; zeker als onder jouw ruitenwissers veel vuil blijft hangen. Vuile ruitenwissers laten strepen achter op de ruit en belemmeren daardoor jouw zicht op de weg. Staat jouw auto in de buurt van bomen of rijd je vaak op vies wegdek, bijvoorbeeld in de polder? Je kunt de levensduur van jouw ruitenwissers verlengen door deze regelmatig schoon te maken met een doekje met water. Als jouw ruitenwissers versleten zijn, zul je de ruitenwisserbladen moeten laten vervangen. Gelukkig is het laten vervangen van deze bladen een kleine klus.

Help! Ik heb last van piepende ruitenwissers

Naast ruitenwissers die strepen achterlaten op de ruit, zijn ook piepende ruitenwissers een teken van slijtage. Door ouderdom zijn de rubbers van de ruitenwisserbladen uitgedroogd en maken ze een piepend geluid. Maak zodra je dit hoort een afspraak bij jouw garage in de buurt om jouw ruitenwissers te laten vervangen. Zoals gezegd is goed zicht op de weg essentieel. Het is dan ook gevaarlijk om met slechte ruitenwissers te blijven doorrijden.

Wanneer moet ik mijn ruitenwissers laten vervangen?

Naast een piepend geluid kun je slechte ruitenwissers herkennen aan:

  • De ruitenwisserbladen bewegen niet soepel over de ruit;
  • Slechts een deel van de ruit wordt gewist;
  • De uiteinden van de ruitenwissers laten los.

Als bovenstaande problemen optreden, is het zaak zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de garage. In dit geval zullen waarschijnlijk jouw ruitenwissers vervangen moeten worden.

Ben jij toe aan nieuwe ruitenwissers? Je kunt hier direct online een afspraak maken!