All season banden

All season banden, ook wel all weather banden, zijn een compromis tussen zomer- en winterbanden. All season banden zijn banden die ontworpen zijn om te presteren in verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en droog weer. Ze zijn gemaakt van een speciale rubbersamenstelling en profielopbouw dat zorgt voor goede grip op verschillende oppervlakken en temperaturen. All season banden zijn geschikt voor automobilisten die niet willen wisselen tussen zomer- en winterbanden.

All season banden: autobanden voor het hele jaar door

All season banden hebben een speciale rubbersamenstelling waardoor de 4-seizoenenbanden gebruikt kunnen worden bij verschillende temperaturen en typen wegdek. Zomerbanden zijn gemaakt van hard rubber dat bij lage temperaturen de elasticiteit verliest waardoor de grip op de weg vermindert. Winterbanden hebben juist een zachte rubbersamenstelling waardoor de autobanden niet verharden bij winterweer. Het rubber dat voor all season banden gebruikt wordt, is een mix tussen deze twee soorten. Omdat het klimaat in Nederland geen extreme temperaturen kent, kiezen veel auto-eigenaren ervoor om 4-seizoenenbanden onder de auto te plaatsen. Een van de door ServiceOnly aangeboden bandenservice is dan ook het vervangen, repareren of onderhouden van all season banden.

All season banden: een goed alternatief voor zomer- en winterbanden

Wanneer je voor het eerst op all season banden rijdt, zul je waarschijnlijk moeten wennen en er wordt dan ook aangeraden je rijstijl aan te passen. Het grote voordeel van 4-seizoenenbanden is dat banden wisselen niet nodig is, maar zowel in de zomer als in de winter bieden all season banden iets minder grip dan zomer- en winterbanden. Als je niet zo veel autorijdt – tot 15.000 km per jaar - en je je keurig aan de snelheidslimiet houdt, dan zijn de all season banden een uitstekende optie. Als je echter veel kilometers per jaar maakt en er een iets minder nette rijstijl op na houdt, dan is het veiliger om in de zomer gebruik te maken van zomerbanden en in de winter op winterbanden te rijden.

Wanneer all season banden

We krijgen vaak de vraag of een klant all season banden moet nemen of niet. Het is aan te raden om all season banden te nemen als je in een gebied woont waar de seizoenen mild zijn en je niet te maken hebt met extreme weersomstandigheden. De all season banden zijn ontworpen om zowel in de zomer als in de winter goede prestaties te leveren en bieden meer flexibiliteit dan zomer- of winterbanden. Als je bijvoorbeeld in een stad woont waar de sneeuwval niet hoog is en de temperaturen niet te laag worden, kunnen all season banden een goede keuze zijn. Echter, als je regelmatig rijdt op gladde wegen en zware sneeuwval hebt, zijn winterbanden de veiligste optie.

4-seizoenenbanden met een 3PMSF-logo

Er kunnen verschillende symbolen op een all season band staan. Het 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) is een symbool met bergtoppen en een sneeuwvlokje; dit zijn all season banden met winterse eigenschappen. 4-seizoenenbanden met dit logo hebben een remtest op sneeuw doorstaan en voldoen aan de minimale eisen op sneeuw. Daarnaast kan er ook M+S op de 4-seizoenenband staan; dit is een afkorting voor modder en sneeuw, maar geeft geen informatie over de winterse eigenschappen van all season banden. 4-seizoenenbanden hebben minder lamellen dan winterbanden en voor wie regelmatig op wintersport gaat zijn winterbanden dan ook een veiligere optie dan all season banden.

All season banden elektrische auto

All season banden zijn goed bij een elektrische auto vanwege hun veelzijdigheid en prestaties in verschillende weersomstandigheden. Elektrische auto's hebben vaak een hoger koppel dan conventionele auto's, waardoor de banden meer slijtage kunnen vertonen. All season banden hebben een speciaal ontworpen loopvlak dat duurzaamheid en grip biedt, ongeacht of het nu regent, sneeuwt of zonnig is. Dit betekent dat bestuurders van elektrische auto's het hele jaar door veilig en efficiënt kunnen rijden zonder zich zorgen te maken over het constant wisselen van banden. Bovendien vermindert het gebruik van all season banden het aantal bandenwissels, wat zowel tijd als geld bespaart.

De all season banden van ServiceOnly

Wij leveren all season banden van gerenommeerde merken zoals Continental, Michelin, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva. De autogarages van ServiceOnly zorgen ervoor dat de 4-seizoenenbanden netjes gebalanceerd worden en indien je naast all season banden ook een set winterbanden hebt, regelen wij de opslag. Zowel op de banden als op de service ontvang je 12 maanden garantie. Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats en daarom geven wij graag advies over het gebruik van all season banden. Kom langs in onze garage in Dordrecht of bekijk onze andere vestigingen, zodat wij je verder kunnen helpen.

Profieldiepte all season banden

Heb je een vraag over all season banden of wil je de profieldiepte van all season banden weten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over onze bandenservice.