Wat zijn bougies?

Bougies zorgen voor de vonk waarmee de motor kan ontbranden en je de auto kunt starten. Bougies zijn net zoals banden slijtage onderdelen. Om gebruik te blijven maken van je voertuig moet je dus af en toe de bougies vervangen. Maar wanneer moeten jouw bougies vervangen worden? 

Hoe werken bougies?

De bougie maakt deel uit van het ontstekingssysteem van benzineauto’s. Het is hetzelfde principe als een aansteker: de bougie maakt een vonkje aan en daardoor wordt het mengsel van lucht en brandstof in de motor aangestoken en kun je wegrijden. Af en toe moeten bougies vervangen worden om ervoor te zorgen dat de motor goed blijft werken. Bougies vervangen is een reparatie die ServiceOnly voor een vaste en lage prijs aanbiedt. Als je niet zeker weet of bougies vervangen echt nodig is, kun je de bougies ook laten controleren bij een van onze garages bij jou in de buurt.

Wanneer moeten je bougies vervangen worden?

Wanneer de bougies vervormd zijn, zwart zijn geworden of duidelijk beschadigd zijn, kan er iets mis zijn met je motor en kun je de motor laten controleren bij een van de garages van ServiceOnly om zo hoge kosten voor vervolgschade te voorkomen.

Maak eenvoudig een afspraak bij een garage bij jou in de buurt! Wij vervangen bougies voor een vaste en lage prijs. De garagisten van ServiceOnly controleren de bougies ook tijdens auto onderhoud. Vervolgens ontvang je een gratis onderhoudsplan: dat is een op maat gemaakt toekomstplan voor jouw auto waarin wordt beschreven welke reparaties op korte termijn noodzakelijk zijn en welke reparaties nog even kunnen wachten.

Heeft u vragen?

Heb je vragen over het vervangen van bougies, de bougies van jouw auto of een andere auto service? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je veilig en rustig kunt rijden.