Doe de onafhankelijke aankoopkeuring

Als je een auto koopt, dan wil je natuurlijk niet binnen een paar maanden langs de weg komen te staan met autopech. Maar als je een tweedehands auto niet goed controleert, dan is dit risico wel degelijk aanwezig. Daarvoor is er de aankoopkeuring* voor je auto. Bij deze keuring wordt de auto die je wilt gaan aanschaffen nog eens goed gecontroleerd op alle belangrijke onderdelen. Wij vertellen je wat de aankoopkeuring voor je auto precies inhoudt, en waarom wij het zeker aanraden om deze te laten uitvoeren bij één van de ServiceOnly vestigingen!

Aankoopcheck laten uitvoeren bij ServiceOnly

Zorg dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan na de aankoop van een tweedehands auto. Wij voeren als onafhankelijke garage een eerlijke aankoopcheck uit die 100% is gericht op jouw rijveiligheid. De kosten voor de onafhankelijke aankoopkeuring bedragen € 105,-. Je kunt de auto aankoopkeuring op locatie laten uitvoeren bij al onze vestigingen.

De voordelen van een aankoopkeuring door ServiceOnly

  • De keuring wordt uitgevoerd met een objectieve blik
  • Jouw veiligheid staat centraal
  • De kosten bedragen slechts € 105,-.
  • Het laten uitvoeren van de aankoopcheck door ServiceOnly kan bij al onze garages, dus ook bij jou in de buurt!

Wat houdt de aankoopcheck voor je auto in?

De aankoopcheck of aankoopkeuring bestaat uit dezelfde onderdelen als onderhoud zonder dat er vloeistoffen vervangen worden. Dat wil zeggen dat je auto wordt gecontroleerd op verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid, en dat de registratie wordt nagelopen. Om de verkeersveiligheid te beoordelen worden onder andere de remmen, lichten, banden en schokdempers getest. Op het gebied van milieu wordt de aanwezigheid van een roetfilter en katalysator gecontroleerd. Bij het onderdeel registratie wordt vooral gelet op de kilometerstand, het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. Verder wordt je auto tijdens de aankoopkeuring nagelopen op het onderhoud. Als er na de aankoopcheck mankementen aan je auto blijken te zijn, dan kun je deze nog laten verhelpen voordat de aankoop rond is.

Waarom je auto laten keuren met de aankoopkeuring?

Als je geen autokenner bent, dan is het heel aannemelijk dat je eventuele mankementen aan je nieuwe auto niet direct herkent. Een monteur herkent deze wel. Door je nieuwe auto te laten keuren met de aankoopcheck voorkom je dat je een auto koopt die niet veilig is. Een professionele monteur is bovendien niet alleen in staat om huidige mankementen te detecteren; hij kan ook bepalen welke problemen er in de toekomst zullen optreden. Zo kan het zijn dat de remmen van je auto op het moment van de aankoop nog prima zijn, terwijl het niet lang meer zal duren voordat je nieuwe nodig hebt. Een auto aankoopkeuring verzekert je dus niet alleen van veiligheid op de korte termijn, maar ook op de langere termijn.

Heb je vragen over onze onafhankelijke aankoopcheck of wil je er een aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen er graag voor dat jij met een veilig gevoel de weg op kan in je nieuwe auto.

* Aan de aankoopcheck kunnen geen rechten worden ontleend. Het betreft slechts een goed bedoeld advies en is een momentopname.