Remblokken

De remmen zijn één van de belangrijkste onderdelen in je auto. Remblokken zijn onderhevig aan slijtage en moeten dus op den duur vervangen worden. Dit kan beter bijtijds gebeuren om te voorkomen dat je auto op een gegeven moment niet goed meer remt. Zijn je remblokken aan vervanging toe? Wij zijn je graag van dienst!

Wat zijn remblokken en hoe werken ze?

Remblokken zijn een onderdeel van het remsysteem. Wanneer je het rempedaal intrapt, voert de zuiger in de hoofdremcilinder druk uit op de remvloeistof in de leidingen. De druk uit de remleidingen zorgt ervoor dat de zuigers in de wielremcilinder de remblokken tegen de remschijven aandrukken en voilà: je staat stil. Omdat remblokken slijtage onderdelen zijn, moeten remblokken vervangen worden wanneer de blokken een minimum dikte bereikt hebben. Aangezien je niet altijd doorhebt dat de remblokken vervangen moeten worden, controleert de monteur tijdens onderhoud altijd hoe de remblokken ervoor staan.

Wanneer moeten mijn remblokken vervangen worden?

Iedere keer dat je remt, slijten je remblokken een beetje. Op deze manier worden de remblokken steeds dunner, tot de remblokken vervangen moeten worden. Sommige auto’s hebben een lampje op het dashboard dat waarschuwt wanneer de remblokken aan vervanging toe zijn. Wanneer je een schurend geluid hoort tijdens het remmen dan is dit een teken dat de remblokken vervangen dienen te worden. Doordat de remblokken dermate versleten zijn, is er alleen nog maar staal over en rem je met stalen remblokken op de stalen remschijf. Hierdoor kun je de remschijven beschadigen en daarom moet je direct een afspraak maken bij een autogarage van ServiceOnly: zo kan een ervaren monteur de remblokken vervangen.

Remblokken vervangen kun je uitstellen

Door netjes te rijden en niet onnodig veel te remmen, kun je ervoor zorgen dat het langer duurt voordat je een reparatie moet laten uitvoeren. Als je lange afstanden rijdt en niet iedere keer op de rem trapt gaan de remblokken langer mee. Wanneer je veel in de stad rijdt, rem je ook vaker en moet je waarschijnlijk sneller je remblokken vervangen. Omdat de meeste auto’s meer gebruik maken van de voorremmen slijten deze sneller en komt remblok vervanging vaker voor bij de voorste remblokken. Let wel, slechts één remblok vervangen is niet mogelijk. Jouw ServiceOnly monteur zal op dezelfde as altijd alle remblokken vervangen, want als het ene remblok dikker is dan de ander dan krijg je een ongelijke remweg.

Remblokken vervangen bij ServiceOnly; maak gelijk een afspraak

Er zijn verschillende soorten remblokken op de markt, maar de beste optie blijft om de versleten remblokken te vervangen voor originele remblokken van hoge kwaliteit. Deze remblokken gaan langer mee en garanderen een betere remwerking. Daarom leveren wij enkel remblokken van gerenommeerde merken en geven wij 12 maanden garantie op zowel service als onderdelen.

Heb je vragen over te vervangen remblokken of over andere auto reparaties? Maakt je auto een vreemd geluid en weet je niet wat er aan de hand is? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken wat er aan de hand is en vinden een passende oplossing voor een lage prijs.