Olie verversen

Motorolie is een belangrijke vloeistof voor je auto en daarom moet je regelmatig het oliepeil van je voertuig checken. We zullen je tips geven en uitleggen wanneer olie verversen nodig is.

Laat de olie op tijd verversen en voorkom motorschade

De olie in de motor is het smeermiddel dat ervoor zorgt dat de draaiende delen in de motor goed blijven werken. Het is niet voor niets dat wanneer iets goed en soepel verloopt men zegt dat het werkt als een ‘geoliede motor’. Bijtijds olie verversen voorkomt vastlopende motoronderdelen. Daarnaast functioneert motorolie tevens als koelmiddel en ook als reinigingsmiddel. Naast de olie van de auto verversen moet daarom soms ook het filter vervangen worden. De garagist van ServiceOnly bij jou in de buurt kan je hierin in advies voorzien.

Wanneer moet je de olie van je auto verversen?

Hoe vaak motorolie verversen nodig is, ligt aan het type auto dat je rijdt. Alle merken en types hebben een specifiek onderhoudsschema waardoor je weet wanneer je de olie moet verversen. Zowel te veel als te weinig olie kan motorschade veroorzaken en daarom dient het oliepeil vaak gemeten te worden. Motorolie verversen is nodig wanneer de olie is te vuil is geworden. Door vuiligheid, stofjes en metaaldeeltjes wordt de olie minder dik en smeert minder goed waardoor de motor minder soepel loopt. Tijdens een grote of kleine beurt van ServiceOnly ontvang je een gratis onderhoudsplan

Zelf het oliepeil meten en de olie (laten) verversen

Wij raden aan om je oliepeil maandelijks te controleren. Je kunt een olie check in principe zelf doen maar bij de garagist van ServiceOnly kun je deze auto service ook laten uitvoeren. Wanneer je zelf het oliepeil wilt meten, raden wij je aan om de motor eerst zeker tien minuten of te laten koelen. Om motorolie te peilen heb je een peilstok nodig en moet je auto goed recht staan (waterpas). In het instructieboekje van je auto staat hoe de meting precies in zijn werk gaat en welk type olie voor verversen gebruikt moet worden.

Olie laten verversen door ServiceOnly; maak eenvoudig een afspraak

De autogarages van Services Only weten precies welk type olie je auto nodig heeft. Olie verversen bij een garage bij jou in de buurt? Maak gelijk een afspraak! Tegelijkertijd kun je ook je overige vloeistoffen laten controleren. Voor iedere service bieden wij een vaste en lage prijs, zo weet je altijd waar je aan toe bent.

  • Altijd prijsopgaaf vooraf;
  • Duurzame autogarage bij jou in de buurt;
  • 1 jaar garantie op arbeid en onderdelen;
  • Bandenservice;
  • Gratis controle.

 

Heb je vragen over het verversen van motorolie of ander auto onderhoud? Onze experts geven je graag advies zodat je veilig en rustig de weg op kunt. Neem contact met ons op voor antwoord op je vragen.

Veel gestelde vragen bij een olie check

Het controleren van de olie van uw auto is belangrijk, omdat olie de motor smeert en beschermt tegen slijtage en schade. Als er niet genoeg olie in de motor zit, kan dit leiden tot oververhitting en uiteindelijk tot ernstige motorschade.

Het is aanbevolen om de olie van uw auto om de 5.000 tot 7.500 kilometer te vervangen, afhankelijk van uw rijomstandigheden en het type olie dat u gebruikt. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor specifieke richtlijnen.

Het is aanbevolen om de olie van uw auto elke maand te controleren, vooral als u een oude auto bezit of als u veel rijdt. Raadpleeg de handleiding van uw auto voor specifieke richtlijnen.

Het is mogelijk om de olie zelf te controleren. Zorg ervoor dat uw auto op een vlakke ondergrond staat en dat de motor is afgekoeld. Trek de oliestok uit en veeg deze af met een schone doek. Plaats de oliestok terug in de motor en trek hem er weer uit. Controleer het oliepeil aan de onderkant van de stok. Het oliepeil moet tussen de "minimum" en "maximum" markeringen liggen.