Auto uitlijnen

Wanneer je merkt dat je voertuig meer naar één kant trekt dan moet je de wielen uitlijnen. Of het nu door een kleine aanrijding of een reparatie aan je auto komt, laat je auto uitlijnen en voorkom de hoge kosten die aan vervolgschade verbonden zijn. Wil jij goedkoop je auto laten uitlijnen? Dan ben je bij een van onze vestigingen bij jou in de buurt aan het juiste adres!

Waarom moet ik mijn auto uitlijnen?

Wanneer je wielen niet goed zijn uitgelijnd kan dit invloed hebben op de verkeersveiligheid omdat je minder controle hebt over je voertuig. Uitlijnen is ook belangrijk in verband met duurzaamheid, want als je wielen niet goed staan, moet je meer bijsturen en zal je uiteindelijk meer brandstof gebruiken omdat je het voertuig als het ware tegenwerkt. Het uitlijnen van de auto bevordert de wegligging en zorgt ervoor dat je op lange termijn niet meer geld kwijt bent aan auto service, zoals bandenservice of nieuwe banden.

Wanneer moet ik mijn auto uitlijnen?

Het uitlijnen van de wielen heeft te maken met de wielstand van je auto. Wanneer de wielen netjes staan, ga je rechtdoor als je stuur recht staat en voel je geen weerstand als je naar links of rechts stuurt. Naar aanleiding van een aanrijding met een andere auto, de stoep of een obstakel, verandert de wielstand van je auto en om weer normaal te kunnen rijden moet je de wielen uitlijnen. Ook na vervanging van de wiellager en bepaalde reparaties kan het uitlijnen van de auto nodig zijn. Laat je wielen uitlijnen bij een autogarage van ServiceOnly zodat je een betere wegligging hebt, de auto gemakkelijker stuurt, je banden minder snel slijten en je ook nog eens minder brandstof gebruikt.

Uitlijnen versus balanceren; wat is het verschil?

Het uitlijnen van de wielen en het balanceren van de banden wordt vaak door elkaar gehaald. Uitlijnen heeft te maken met het systeem waaraan de wielen zijn opgehangen. Door een ongeluk kan dit systeem verplaatst of beschadigd zijn en zodoende staan de wielen niet meer goed onder de auto. Banden balanceren heeft te maken met de velg en de band en wordt bijvoorbeeld na het banden wisselen gedaan. Het wiel wordt dan op toeren gebracht om te kijken of er geen vreemde trillingen zijn waaruit onbalans blijkt.

Auto uitlijnen bij ServiceOnly; maak eenvoudig een afspraak

Als je door hebt dat je minder stuurcontrole hebt en meer brandstof verliest dan normaal dan moet je een afspraak maken voor het uitlijnen van je auto. De ServiceOnly garage bij jou in de buurt kan binnen een uurtje de auto uitlijnen. Een professionele monteur controleert of de ophanging waar de wielen aan vastzitten juist gepositioneerd is. Als hierbij duidelijk wordt dat de ophanging niet goed is afgesteld zal de monteur de auto uitlijnen. Het uitlijnen van de auto gebeurt vanaf verschillende punten zodat de wielen na afloop weer als vanouds onder je auto staan.

Weet je niet zeker of auto uitlijnen nodig is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het team van ServiceOnly experts staat voor je klaar.

 • € 115,-

  Losse banden verwisselen (4 banden incl. balanceren)
 • € 145,-

  Losse banden verwisselen + opslag
 • € 50,-

  Velgenset wisselen (4 velgen + banden)
 • € 85,-

  Velgenset wisselen + opslag
 • € 105,-

  Uitlijnen
 • € 40,-

  Banden opslag los (per half jaar)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud