APK Keuring

Tijdens de APK beoordeelt onze RDW-erkende keurmeester je auto op een groot aantal punten waarbij Verkeersveiligheid en milieu centraal staan.

 

APK: wettelijk verplichte Periodieke Auto Keuring

Eens in de zoveel tijd moet je een auto keuring laten doen. Deze Algemene Periodieke Keuring, oftewel APK keuring, is een wettelijk verplichte auto keuring. Tijdens de APK check wordt de auto gecontroleerd op technische aspecten om de verkeersveiligheid te bevorderen maar ook op duurzaamheid om het milieu minder te belasten. Indien je auto APK-plichtig is, kan rondrijden zonder geldige APK een flinke boete opleveren. ServiceOnly werkt uitsluitend met door het RDW erkende APK-keurmeesters en in het geval van goedkeuring of afkeuring ontvang je altijd een gedetailleerd keuringsrapport van de APK check. Je leest hier op welke punten een APK wordt uitgevoerd

Laat je auto keuren voor de APK vervaldatum

Wanneer je al eerder een APK keuring hebt gedaan voor je huidige auto heb je een vervaldatum meegekregen. Je dient dan een nieuwe APK check te laten doen vóór de datum die op het keuringsrapport van de APK staat. Heb je een nieuw voertuig? Bekijk dan in het APK-keuringsschema wanneer je voor de auto voor het eerst moet laten controleren. Let op: wanneer de brandstof van je auto verandert, kan dit invloed hebben op de datum van de auto keuring. Wanneer je auto op een bepaalde datum een APK check ondergaan heeft, betekent dit niet dat je zonder problemen het hele jaar kan doorrijden en blijft de kans op het nodige onderhoud van je auto altijd aanwezig. Wilt u niet op het allerlaatste moment uw APK-keuring regelen? Dat hoeft niet, want u kunt uw voertuig al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden). U hoeft het voertuig de volgende keer dus niet 2 maanden eerder te keuren. Benieuwd hoe lang een APK keuring duurt? Dat lees je in het blog: hoe lang duurt een APK keuring?

 

Goede en goedkope APK keuring; de kosten op een rij

Voor een auto keuring rekenen wij een vaste lage prijs. Zo heb je voor slechts €30,- een APK keuring. Daarbij maakt het niet uit of het om een APK van een benzine auto of diesel auto gaat, deze keuring is inclusief EOBD test en viergasmeting mocht hieruit blijken dat er toch nog een roetmeting uitgevoerd moet worden voor een Diesel auto dan kost deze roetmeting €35,-. Laat je de APK doen in combinatie met een grote onderhoudsbeurt? Dan is de APK check geheel gratis!

  • € 30,-

    APK benzine en diesel
  • Gratis

    APK i.c.m. grote onderhoudsbeurt

APK check laten uitvoeren door onze erkende APK keurmeesters

Bij ServiceOnly laat je voordelig en professioneel jouw auto keuren waarbij wij:

 De auto grondig inspecteren, controleren en keuren.

 Milieumetingen doen, zoals de EOBD test, viergasmeting voor een benzineauto, roetmeting voor een dieselauto 

 De auto na goedkeuring afmelden.

Na de APK keuring van je auto ontvang je een goedkeuringsrapport of afkeuringsrapport waarin de APK-keurmeester de afkeur- en adviespunten overzichtelijk aangeeft. Dit rapport is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland gaat rijden, dus bewaar het goed. In het goedkeuringsrapport van de APK staan tevens reparatiepunten beschreven. Voor reparaties kun je direct bij ServiceOnly terecht. Benieuwd wat je moet doen als je auto is afgekeurd? Dat lees je hier

Je auto APK laten keuren? Plan direct een APK check in

Plan eenvoudig de APK voor jouw auto in en zorg ervoor dat je altijd veilig op de weg rijdt. Heb je vragen over de APK check bij ServiceOnly? Bekijk dan welk van onze vestigingen dicht bij jou in buurt zit of neem contact met ons op door je gegevens achter te laten.

APK keuring; wanneer moet je auto APK gekeurd worden?

Wist jij dat het verboden is om zonder APK keuring de weg op te gaan? Het is dus zaak om de APK van je auto op tijd in te plannen. Wanneer je dit precies moet doen

Meer informatie

APK regelgeving: wat zijn de regels?

Zonder APK mag jouw auto de weg niet op, dus laat jij je wagen jaarlijks keuren. Maar wat weet jij eigenlijk over de APK regelgeving? Op welke punten wordt bijvoorbeeld jouw auto gecontroleerd en wat zijn de meest voorkomende afkeurpunten tijdens een APK?

Meer informatie

Plan uw APK bij een van onze vestigingen

Nee, als de auto is goedgekeurd betekent dat niet dat er het komende jaar niks kapot kan gaan. De APK is namelijk een moment opname. Het blijft dus belangrijk om uw auto te laten controleren en onderhouden. 

Ja, ook de camper kan gekeurd worden bij ServiceOnly. Echter zijn de kosten voor het keuren van een camper hoger. De tarieven vindt u hier

Nee, het is in Nederland nergens mogelijk om zaterdag de APK keuring te doen. Dit komt doordat de APK afgemeld moet worden bij de RDW en de RDW is op zaterdag niet beschikbaar.

Ja, wij hebben voor iedereen een gratis (elektrische) leenfiets. 

Bij het afmelden van een auto bij de RDW, kan er willekeurig een steekproef vallen. Op een steekproef heeft ServiceOnly geen invloed. Als dit het geval is moet de auto 90 minuten blijven staan. Een controleur van de RDW zal dan een controle uitvoeren en ondervinden of de APK goed is uitgevoerd. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 45 euro korting op groot onderhoud