Airco vullen

Fijn is het zeker, in een koele auto de straat op. Zeker wanneer je lange afstanden rijdt onder de brandende zon zorgt de airco voor verkoeling. Dat bevordert de verkeersveiligheid omdat bestuurders alert zijn en blijven. Om ervoor te zorgen dat de airco goed blijft werken, moet je de airco bijvullen.

Waarom is de airco bijvullen belangrijk?

Het aircosysteem van je auto werkt dankzij een cruciaal middel: het koudemiddel (R134A of R1234YF). De naam zegt het al, dit middel draagt eraan bij dat de lucht in de auto niet zo heet is als de buitenlucht. Wanneer we het hebben over airco bijvullen bedoelen we eigenlijk dat we het systeem voorzien van meer koudemiddel. Dit is nodig omdat het middel jaarlijks met zo’n 10% afneemt. Dit gebeurt door verlies en verdamping. Hierdoor wordt de koelcapaciteit van het aircosysteem minder en wanneer de airco droogloopt kan deze ook nog eens stuk gaan. Daarom is het bijtijds vullen van de airco nodig om vervolgschade te voorkomen en fris en fruitig onderweg te gaan. Werkt de airco al minder of produceert deze vreemde geurtjes? Dan is het tijd voor airco service. Bij ServiceOnly vullen wij uw airco bij met koudemiddel R134A of R1234YF.

Vul de airco op tijd bij en voorkom schade

Het koudemiddel in het aircosysteem mag niet onder de 70% dalen. Wanneer het percentage koelmiddel dermate laag is kan dit serieuze schade aan het systeem toebrengen en zijn de kosten voor reparatie hoog. Om onnodig geld uitgeven uit de weg te gaan moet je dus de airco bijvullen. Voorkomen is immers beter dan genezen! Zelfs wanneer je de airco-installatie niet gebruikt zal koelmiddel verdampen, dus airco vullen moet altijd gebeuren. ServiceOnly raadt je aan om de airconditioning af en toe aan te zetten, ook in de winter, zodat het systeem (door compressorolie) gesmeerd wordt en fit blijft.

Laat de airco bijvullen door ServiceOnly; maak eenvoudig een afspraak

Bij ServiceOnly laat je de airco bijvullen voor een vaste, lage prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan! Daarnaast kun je ook een airco check doen waarbij het airconditioningsysteem gecontroleerd wordt. Snel een afspraak maken is eenvoudig! ServiceOnly staat voor zekerheid en duidelijkheid.

Heb je vragen over het bijvullen van de airco of over ander auto onderhoud? Zelfs als je niet zeker weet wat de volgende stap is kun je contact met ons opnemen. Samen bekijken we wat er met je auto aan de hand kan zijn en hoe dit zo snel, netjes en goedkoop mogelijk kan worden opgelost.

Veel gestelde vragen bij een airco service

Het is aanbevolen om de airconditioning van uw auto eens in de twee jaar te laten controleren door een professional. Als u merkt dat de airconditioning niet zo goed werkt als voorheen, is het verstandig om deze eerder te laten controleren.

Als u de airconditioning niet regelmatig laat onderhouden, kan dit leiden tot problemen zoals lekkages, een slechte luchtstroom en een slechte koeling. Dit kan leiden tot hogere reparatiekosten en een kortere levensduur van de airconditioning.

U kunt zelf de luchtfilters van uw airconditioning controleren en vervangen als ze vuil zijn. Het is ook belangrijk om de buitenkant van de airconditioningunit schoon te houden en deze niet te bedekken met vuil en bladeren.

Als u een vreemd geluid of geur opmerkt bij het gebruik van de airconditioning, is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten controleren door een professional. Dit kan wijzen op problemen zoals verstoppingen of lekkages.

Ja, het is belangrijk om de airconditioning van uw auto ook in de winter te laten controleren, omdat het systeem ook wordt gebruikt voor het ontwasemen van de ramen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt, zodat u veilig kunt rijden.