Banden wisselen

Wanneer het profiel van je autobanden minder diep is dan 1,6 millimeter moet je de banden vervangen. ServiceOnly biedt een voordelige bandenwissel aan, ook voor het wisselen van zomerbanden en winterbanden.

Waarom moet ik mijn band vervangen?

Een band vernieuwen doe je omdat de autoband tijdens het rijden slijt. Hierdoor verdwijnt langzamerhand het profiel in de banden, waardoor je steeds minder grip op de weg hebt tijdens het rijden. Het wisselen van je banden bevordert de veiligheid van jou en je medepassagiers en daarom is het belangrijk om op tijd een bandenwissel in te plannen. Merk je dat je remweg langer wordt en je in bochten weg slipt? Maak dan een afspraak met een ServiceOnly garage bij jou in de buurt. Tijdens de bandenservice controleert een ervaren monteur hoe het staat met de profieldiepte van je banden, checkt deze op scheurtjes en meet tevens de bandenspanning.

Zomerbanden wisselen

Hogere temperaturen vragen om andere banden dan lage temperaturen. Als de winter voorbij is en temperaturen weer stijgen, moet je daarom je winterbanden inwisselen voor zomerbanden. In de lente, zomer en herfst komt neerslag vaker in de vorm van regen en daarom hebben zomerbanden brede sleuven om waterafvoer te bevorderen. Winterbanden wisselen gebeurt wanneer de gemiddelde temperatuur boven de zeven graden is. Door op tijd zomerbanden onder je voertuig te plaatsen, bespaar je tevens kosten want zomerbanden zijn harder dan winterbanden en gaan daarom langer mee. Wil je niet alleen zomerbanden wisselen maar deze ook laten opslaan om thuis ruimte te besparen? Ook deze service wordt door ServiceOnly aangeboden!

Winterbanden wisselen

Winterbanden wisselen gebeurt wanneer de temperatuur onder de zeven graden daalt. De bandenwissel vindt vaak plaats in de herfst of aan het begin van de winter. Winterbanden zijn uitgerust met lamellen waardoor je tijdens het rijden beter grip hebt wanneer er sneeuw of ijzel op de weg ligt. De bandenwissel vindt vaak twee keer per jaar plaats, niet alleen in verband met verkeersveiligheid maar ook met duurzaamheid in het achterhoofd. De ServiceOnly monteur bij jou in de buurt kan je advies geven over het wisselen zodat de bandenwissel op het juiste moment plaats vindt.

Autobanden wisselen? Maak eenvoudig een afspraak!

Bij ServiceOnly kun je een of meerdere banden wisselen. Zo kun je een losse band vervangen maar er ook voor kiezen om een gehele set banden te wisselen. Naast winterbanden -en zomerbanden wisselen kun je bij ServiceOnly ook terecht voor all season banden. Deze 4-seizoenenbanden hebben dezelfde rubbersamenstelling en hardheid als een winterband maar hebben minder lamellen waardoor de stuureigenschappen in de zomer ook goed zijn.

Heb je vragen over banden wisselen, bandenopslag of een andere auto-gerelateerde vraag? Neem contact op met het team van ServiceOnly.

 • € 120,-

  Bandenset verwisselen zonder opslag (incl. balanceren)
 • € 155,-

  Bandenset verwisselen + half jaar opslag
 • € 55,-

  Velgenset wisselen (4 velgen + banden)
 • € 95,-

  Velgenset wisselen + half jaar opslag
 • € 110,-

  Uitlijnen (meten + stellen)
 • € 40,-

  Banden opslag los (per half jaar)

Veelgestelde vragen bij bandenservice

Het is over het algemeen aanbevolen om banden in paren te vervangen om de prestaties en veiligheid van uw voertuig te optimaliseren. Dit betekent dat u ofwel de twee voorste ofwel de twee achterste banden tegelijk moet vervangen.

U moet de bandenspanning minstens één keer per maand controleren en aanpassen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Het is ook belangrijk om de bandenspanning te controleren voordat u lange afstanden aflegt.

Dit hangt af van de aard en de locatie van het lek. Kleine gaatjes kunnen vaak worden gerepareerd, maar grotere scheuren of scheuren in de zijwand van de band kunnen betekenen dat de band moet worden vervangen.

Hoewel het in theorie mogelijk is om uw banden zelf te vervangen, is het over het algemeen aanbevolen om dit door een professional te laten doen. Dit zorgt ervoor dat de banden correct worden gemonteerd en uitgebalanceerd, wat de veiligheid en prestaties van uw voertuig ten goede komt.

Hoewel het in theorie mogelijk is om verschillende merken banden op uw voertuig te hebben, wordt het over het algemeen aanbevolen om banden van hetzelfde merk en model te gebruiken voor optimale prestaties en veiligheid. Als u toch verschillende merken banden gebruikt, moeten ze dezelfde specificaties en maat hebben.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen in winterse omstandigheden. Dit betekent dat u in Nederland in principe met zomerbanden kunt blijven rijden gedurende het hele jaar, maar bij koude temperaturen, sneeuw en ijs kan het rijden op winterbanden aanzienlijk veiliger zijn.