Banden wisselen

Wanneer het profiel van je autobanden minder diep is dan 1,6 millimeter moet je de banden vervangen. ServiceOnly biedt een voordelige bandenwissel aan, ook voor het wisselen van zomerbanden en winterbanden.

Waarom moet ik mijn band vervangen?

Een band vernieuwen doe je omdat de autoband tijdens het rijden slijt. Hierdoor verdwijnt langzamerhand het profiel in de banden, waardoor je steeds minder grip op de weg hebt tijdens het rijden. Het wisselen van je banden bevordert de veiligheid van jou en je medepassagiers en daarom is het belangrijk om op tijd een bandenwissel in te plannen. Merk je dat je remweg langer wordt en je in bochten weg slipt? Maak dan een afspraak met een ServiceOnly garage bij jou in de buurt. Tijdens de bandenservice controleert een ervaren monteur hoe het staat met de profieldiepte van je banden, checkt deze op scheurtjes en meet tevens de bandenspanning.

Zomerbanden wisselen

Hogere temperaturen vragen om andere banden dan lage temperaturen. Als de winter voorbij is en temperaturen weer stijgen, moet je daarom je winterbanden inwisselen voor zomerbanden. In de lente, zomer en herfst komt neerslag vaker in de vorm van regen en daarom hebben zomerbanden brede sleuven om waterafvoer te bevorderen. Winterbanden wisselen gebeurt wanneer de gemiddelde temperatuur boven de zeven graden is. Door op tijd zomerbanden onder je voertuig te plaatsen, bespaar je tevens kosten want zomerbanden zijn harder dan winterbanden en gaan daarom langer mee. Wil je niet alleen zomerbanden wisselen maar deze ook laten opslaan om thuis ruimte te besparen? Ook deze service wordt door ServiceOnly aangeboden!

 

Winterbanden wisselen

Winterbanden wisselen gebeurt wanneer de temperatuur onder de zeven graden daalt. De bandenwissel vindt vaak plaats in de herfst of aan het begin van de winter. Winterbanden zijn uitgerust met lamellen waardoor je tijdens het rijden beter grip hebt wanneer er sneeuw of ijzel op de weg ligt. De bandenwissel vindt vaak twee keer per jaar plaats, niet alleen in verband met verkeersveiligheid maar ook met duurzaamheid in het achterhoofd. De ServiceOnly monteur bij jou in de buurt kan je advies geven over het wisselen zodat de bandenwissel op het juiste moment plaats vindt.

Autobanden wisselen? Maak eenvoudig een afspraak!

Bij ServiceOnly kun je een of meerdere banden wisselen. Zo kun je een losse band vervangen maar er ook voor kiezen om een gehele set banden te wisselen. Naast winterbanden -en zomerbanden wisselen kun je bij ServiceOnly ook terecht voor all season banden. Deze 4-seizoenenbanden hebben dezelfde rubbersamenstelling en hardheid als een winterband maar hebben minder lamellen waardoor de stuureigenschappen in de zomer ook goed zijn.

Heb je vragen over banden wisselen, bandenopslag of een andere auto-gerelateerde vraag? Neem contact op met het team van ServiceOnly.

 • € 115,-

  Losse banden verwisselen (4 banden incl. balanceren)
 • € 145,-

  Losse banden verwisselen + opslag
 • € 50,-

  Velgenset wisselen (4 velgen + banden)
 • € 85,-

  Velgenset wisselen + opslag
 • € 105,-

  Uitlijnen
 • € 40

  Banden opslag los (per half jaar)

Plan uw bandenwissel bij een van onze vestigingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 45 euro korting op groot onderhoud