Autobanden

Om veilig en wel op bestemming aan te komen, zijn goede autobanden een must. Door je autobanden goed te onderhouden zorg je ervoor dat deze lang meegaan en bespaar je geld op nieuwe banden.

Vind altijd de geschikte autoband voor jouw auto

Welke autobanden je nodig hebt voor jouw auto ligt aan het merk en type auto dat je rijdt. Misschien is het je opgevallen dat er tekens staan op de zijkant van je autobanden. Deze tekens geven de bandenmaat van je autobanden aan (breedte, inch). De autobanden voor jouw auto dienen ook een bepaalde loadindex te hebben, die bij uw auto hoort. Naast de loadindex hebben autobanden ook een bepaalde snelheidsindex. De snelheidsindex geeft de maximale snelheid aan die met de specifieke autobanden gereden mag worden. De juiste autoband vinden is niet zo gemakkelijk als het lijkt. ServiceOnly maakt het daarom graag gemakkelijker voor je.

Onderhoud van de autoband

Goede grip op de weg is cruciaal voor de veiligheid van wie er in de auto zit. Daarnaast rijdt het ook nog eens veel comfortabeler wanneer de autobanden in goede staat zijn. Onderhoud van autobanden is één van de verschillende auto service die de garagisten van ServiceOnly aanbieden. Onze monteurs werken volgens APK-regels en beoordelen de conditie van de autoband door de profieldiepte te controleren en te checken of er geen scheurtjes in de banden zitten. Uiteraard wordt ook de spanning van de banden gemeten. Autobanden gaan ongeveer 65.000 km mee op normaal wegdek en onder normale rijomstandigheden. Wanneer de bandenspanning laag is, zorgt dit ervoor dat de autobanden sneller slijten. Te hard rijden en te laat remmen, zorgt er tevens voor dat autobanden sneller slijten.

Autobanden voor de verschillende seizoenen

ServiceOnly zorgt er niet alleen voor dat je autobanden in conditie blijven en je minder snel banden hoeft te vervangen. Onze garagisten helpen je ook winterbanden en/of zomerbanden monteren. In het seizoen van sneeuw en ijs zetten wij winterbanden op je voertuig, dit zijn autobanden met lamellen waardoor de auto beter grip heeft op sneeuw. Na de winter zorgen onze garagisten ervoor dat je auto weer zomerbanden krijgt. Autobanden voor de zomer hebben brede sleuven voor waterafvoer. Het is belangrijk dat winterbanden bijtijds vervangen worden door zomerbanden, want winterbanden slijten sneller met hogere temperaturen. Om ruimte bij je thuis te besparen, regelen wij ook de bandenopslag voor je.

Autobanden van ServiceOnly: betrouwbaar, veilig en van hoge kwaliteit!

De autobanden die ServiceOnly levert, zijn van goede kwaliteit. Wij leveren namelijk uitsluitend autobanden van gerenommeerde merken, zoals Continental, Michelin, Vredestrein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva, uitsluitend banden met Europees keurmerk. De autobanden van deze merken garanderen veiligheid en betrouwbaarheid.

Heb je een vraag over de verschillende soorten bandenservice die wij aanbieden, over specifieke banden of over de All Season autobanden? Neem contact met ons op, wij helpen je graag veilig en comfortabel op weg.

 • € 120,-

  Bandenset verwisselen zonder opslag (incl. balanceren)
 • € 155,-

  Bandenset verwisselen + half jaar opslag
 • € 55,-

  Velgenset wisselen (4 velgen + banden)
 • € 95,-

  Velgenset wisselen + half jaar opslag
 • € 110,-

  Uitlijnen (meten + stellen)
 • € 40,-

  per half jaar Opslag banden

Veelgestelde vragen bij bandenservice

Het is over het algemeen aanbevolen om banden in paren te vervangen om de prestaties en veiligheid van uw voertuig te optimaliseren. Dit betekent dat u ofwel de twee voorste ofwel de twee achterste banden tegelijk moet vervangen.

U moet de bandenspanning minstens één keer per maand controleren en aanpassen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Het is ook belangrijk om de bandenspanning te controleren voordat u lange afstanden aflegt.

Dit hangt af van de aard en de locatie van het lek. Kleine gaatjes kunnen vaak worden gerepareerd, maar grotere scheuren of scheuren in de zijwand van de band kunnen betekenen dat de band moet worden vervangen.

Hoewel het in theorie mogelijk is om uw banden zelf te vervangen, is het over het algemeen aanbevolen om dit door een professional te laten doen. Dit zorgt ervoor dat de banden correct worden gemonteerd en uitgebalanceerd, wat de veiligheid en prestaties van uw voertuig ten goede komt.

Hoewel het in theorie mogelijk is om verschillende merken banden op uw voertuig te hebben, wordt het over het algemeen aanbevolen om banden van hetzelfde merk en model te gebruiken voor optimale prestaties en veiligheid. Als u toch verschillende merken banden gebruikt, moeten ze dezelfde specificaties en maat hebben.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen in winterse omstandigheden. Dit betekent dat u in Nederland in principe met zomerbanden kunt blijven rijden gedurende het hele jaar, maar bij koude temperaturen, sneeuw en ijs kan het rijden op winterbanden aanzienlijk veiliger zijn.