Reparatie

Om te voorkomen dat je auto je ineens in de steek laat, is onderhoud erg belangrijk. Het is verleidelijk om op onderhoudskosten te besparen, maar soms is een reparatie uit de weg gaan eerder duurkoop dan goedkoop. Je auto voordelig laten repareren? Er is altijd een ServiceOnly vestiging bij jou in de buurt waar je terecht kunt.

Noodzakelijke auto reparaties

De onderdelen van je auto zijn aan slijtage onderhevig. De gemaakte kilometers en je rijstijl hebben hier veel invloed op, maar dat er soms onderdelen reparatie nodig hebben, kun je niet voorkomen. Er is wel een verschil tussen preventieve auto reparatie en reparaties die noodzakelijk zijn. Zo kan een velgen reparatie misschien nog even uitgesteld worden maar is een reparatie aan de motor van je voertuig een ingreep waar je maar beter niet op kunt besparen. Sommige slijtage onderdelen zullen namelijk vervolgschade en hoge kosten met zich meebrengen wanneer je geen reparatie laat uitvoeren. Los van noodzakelijke auto reparaties zijn er ook preventieve auto reparaties.

Preventieve auto reparaties

Naast noodzakelijke reparaties kun je je auto ook preventief laten repareren om ongemak in de toekomst te voorkomen. Ongemak staat hierbij niet gelijk aan dure vervolgschade, maar heeft betrekking op slijtage onderdelen die wellicht in de toekomst meer geluid kunnen gaan maken of minder goed kunnen gaan functioneren zonder dat dit de verkeersveiligheid in gevaar brengt. Dit hoeft dus nog niet op korte termijn gerepareerd of vervangen worden. ServiceOnly maakt aan de hand van auto onderhoud een onderhoudsplan op maat aan; zo ben je op de hoogte van noodzakelijke reparaties maar weet je ook welke reparatie nog even uitgesteld kan worden.

Onvoorziene auto reparaties

De meeste slijtage onderdelen hebben om de zoveel tijd een reparatie nodig. Zo kan de koppeling van een moderne auto wel 200.000 kilometer meegaan en heeft de distributieriem gemiddeld een levensduur van ongeveer 100.000 kilometer. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je auto door een ongeluk schade oploopt en daarom reparatie nodig heeft, of dat je rijstijl ervoor zorgt dat onderdelen sneller slijten en reparaties daarom vaker uitgevoerd moeten worden. Onder auto service vallen reparaties aan de auto na schade, preventieve auto reparaties en noodzakelijke reparaties aan slijtage onderdelen.

Je auto vakkundig laten repareren bij ServiceOnly; maak eenvoudig een afspraak

Bij een autogarage van ServiceOnly is je auto in goede handen. Wanneer onze monteurs je auto repareren worden onderdelen vervangen met onderdelen van originele kwaliteit. Om deze reden kunnen wij onze klanten dan ook 12 maanden garantie geven op zowel reparaties als op de onderdelen. Onze monteurs worden regelmatig professioneel bijgetraind om op de hoogte te zijn van de laatste auto reparatietechnieken. Daarnaast werken wij met vaste prijzen, waardoor je altijd meteen weet wat een reparatie kost.

Heb je een vraag over een bepaalde reparatie, wil je een controle afspraak maken of je auto APK laten keuren? Neem contact met ons op, dan helpen wij je weer op weg.