Waarom is het verstandig om nu nieuwe autobanden te kopen?

Zijn banden het nieuwe wc-papier? Helaas wel. Over de hele wereld is te zien dat er al flink wordt gehamsterd. Door een dodelijke ziekte onder de rubberbomen en de door de coronacrisis traag aantrekkende markt, lopen de prijzen en wachttijden snel op.

Versleten banden?

Zijn jouw banden al aardig versleten? In dat geval raden wij altijd al aan om nieuwe banden aan te schaffen, maar nu met de aankomende schaarste van autobanden zeker. Door deze schaarste zullen de prijzen van de autobanden snel oplopen en ontstaan er zelfs mogelijk wachtlijsten. Verschillende landen zijn al massaal banden aan het inslaan om in te spelen op de schaarste en dit maakt het probleem alleen maar groter.

Doordat de wereldwijde rubberboompopulatie bedreigd wordt door een zeer dodelijk bladziekte, kunnen bandenfabrikanten de productie niet op het gewenste niveau houden. De rubberbomen in Zuid-Amerika worden vooralsnog het meest getroffen, maar de kans is groot dat deze ziekte binnenkort ook op duikt in Afrika en Azië. 

Hoelang houd deze schaarste aan?

Het feit dat de wereldwijde handelsprijs van rubber niet zo sterk wordt beïnvloed door vraag en aanbod is een groot nadeel. De rubberboeren stellen het investeren in nieuwe bomen uit, doordat zij op dit moment weinig betaald krijgen. Om deze reden zullen we wereldwijd nog wel een aantal jaren last hebben van een rubbertekort. 

Vind altijd de geschikte autoband voor jouw auto

Welke autobanden je nodig hebt voor jouw auto ligt aan het merk en type auto dat je rijdt. Misschien is het je opgevallen dat er tekens staan op de zijkant van je autobanden. Deze tekens geven de bandenmaat van je autobanden aan (breedte, inch). De autobanden voor jouw auto dienen ook een bepaalde loadindex te hebben, die bij uw auto hoort. Naast de loadindex hebben autobanden ook een bepaalde snelheidsindex. De snelheidsindex geeft de maximale snelheid aan die met de specifieke autobanden gereden mag worden. De juiste autoband vinden is niet zo gemakkelijk als het lijkt. ServiceOnly maakt het daarom graag gemakkelijker voor je.