Wintercheck bij ServiceOnly

Wintercheck voor jouw auto

Met autopech langs de weg staan op een koude winterdag… daar zit niemand op te wachten. Als de winter in zicht komt veranderen de weersomstandigheden waardoor de wegen o.a. gladder worden en je remmen een stuk harder moeten werken. Het is daarom verstandig om je auto goed voor te bereiden op de winterse omstandigheden. Maar wat is de wintercheck precies? En wanneer moet je deze laten uitvoeren? Wij vertellen je er alles over, en verwelkomen je graag in een van onze garages voor een wintercheck van jouw auto.

Waarom een wintercheck?

Hoewel ieder seizoen invloed heeft op je auto, is de kans op autopech in de winter twee keer zo groot dan normaal. Door de weersomstandigheden moet je auto een flink tandje bijzetten. Wanneer je hier niet op voorbereid bent kunnen de lage temperaturen schade aan je auto richten. Je accu en koelsysteem krijgen het met name te verduren tijdens de winter. Daarnaast hebben auto’s vaak te maken met een gebarsten voorruit, vastgevroren portieren en niet-werkende ruitenwissers. De airco staat regelmatig aan om de condens op je ruiten te verminderen en ook de verwarming draait op volle toeren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gladde wegdek, goede grip is van levensbelang dus zorg ervoor dat je je zomerbanden omruilt voor winterbanden. Om veilig en zorgeloos de weg op te gaan, is een wintercheck uitvoeren verstandig.

Wintersport

Wanneer je op wintersport gaat met de auto krijg je doorgaans met nog zwaardere weersomstandigheden te maken. Autopech op vakantie wil je al helemaal niet. Bereid je dus goed voor en doe ruim voor vertrek een wintercheck.

Wat houdt een wintercheck in?

Tijdens de wintercheck wordt er gecontroleerd op 25 belangrijke punten waaronder:

  • Olie – en koelwaterpeil
  • Ruitensproeiervloeistof
  • Airconditioning
  • Verlichting
  • Bandenspanning – en profiel
  • Accu

Binnen een half uurtje is je auto weer veilig!

De beste tijd voor een wintercheck

Wanneer is het tijd voor een wintercheck? Over het algemeen luidt het advies dat wanneer de temperatuur onder de 7 graden daalt, het tijd is voor de wintercheck. Het is verstandig om dan je zomerbanden te laten vervangen door winterbanden. Doorgaans hebben we in Nederland van oktober tot april te maken met winterse omstandigheden, wij raden aan om tijdens deze maanden met winterbanden te rijden. Om deze reden is begin oktober dan ook een goed moment voor de wintercheck.  

 

Tips voor je auto in de winter

  1. Gebruik bij vorst geen handrem, deze kan namelijk bij extreme kou vastvriezen.
  2. Zet de airco én de achterruitverwarming aan om beslagen ruiten te voorkomen.
  3. Vet de rubbers van je portieren in. Door dit te doen voorkom je dat de deuren van je auto niet opengaan bij vorst

Jouw wintercheck laten uitvoeren bij ServiceOnly

Bij ServiceOnly werken ervaren automonteurs die over de juiste specialistische kennis beschikken om jouw auto klaar te maken voor het winterseizoen. Zo ben je ook voor het monteren van winterbanden bij ons aan het juiste adres. Voor de wintercheck van je auto kun je terecht bij elk van onze garages. Neem contact met ons op en plan een afspraak in.