Airco check

Gemiddeld verliest een airco tot wel 10% koudemiddel per jaar. Dit middel zorgt, zoals de naam al suggereert, voor verkoeling. Daarnaast zorgt koudemiddel ook voor smering van der airco. Omdat je niet altijd van tevoren kunt weten of de airco onderhoud nodig heeft, kun je bij onze autogarage ook voor een airco check kiezen.

Airco check € 20,-

Weet je niet zeker of je airco onderhoud nodig heeft? De airco check is ook een onderdeel van onze auto airco service. Na de controle van het systeem weet je of je airco nog optimaal functioneert of dat er onderhoud of een geurbehandeling nodig is. 


Heb je een vraag over het aircosysteem van je auto of een andere auto service? Wij staan je graag te woord, bespreken de mogelijkheden en geven je vrijblijvend advies. Neem contact met ons op en ga zonder zorgen op vakantie.

Veel gestelde vragen bij een airco service

Het is aanbevolen om de airconditioning van uw auto eens in de twee jaar te laten controleren door een professional. Als u merkt dat de airconditioning niet zo goed werkt als voorheen, is het verstandig om deze eerder te laten controleren.

Als u de airconditioning niet regelmatig laat onderhouden, kan dit leiden tot problemen zoals lekkages, een slechte luchtstroom en een slechte koeling. Dit kan leiden tot hogere reparatiekosten en een kortere levensduur van de airconditioning.

U kunt zelf de luchtfilters van uw airconditioning controleren en vervangen als ze vuil zijn. Het is ook belangrijk om de buitenkant van de airconditioningunit schoon te houden en deze niet te bedekken met vuil en bladeren.

Als u een vreemd geluid of geur opmerkt bij het gebruik van de airconditioning, is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten controleren door een professional. Dit kan wijzen op problemen zoals verstoppingen of lekkages.

Ja, het is belangrijk om de airconditioning van uw auto ook in de winter te laten controleren, omdat het systeem ook wordt gebruikt voor het ontwasemen van de ramen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt, zodat u veilig kunt rijden.