Accu check

Veel pechgevallen worden veroorzaakt door een defecte accu. Dit is vervelend maar vooral onnodig want een preventieve accu check is gratis en bovendien zo gedaan. Met een accu check voorkom je onnodige pech onderweg.

Laat je accu op tijd checken en voorkom slijtage

Ook de batterij van je auto slijt nu eenmaal. Dit kan komen door gridcorrosie of door het verlies van actieve massa. Wanneer de nominale capaciteit van de batterij rond de 80% zit, merk je dat de autoaccu steeds moeilijker gaat doen en is het zeker tijd voor een accu check. In principe kunnen accu’s vijf jaar meegaan maar je autogebruik heeft hier wel invloed op. Als je veel korte ritjes maakt, wordt de accu niet goed opgeladen en kan het zijn dat deze eerder vervangen moet worden. Een regelmatige accu check is dan op zijn plaats, voorkomen is immers beter dan genezen.

Laat de accu controleren en weet waar je aan toe bent

De meeste auto checks, zoals bijvoorbeeld het airco systeem, de banden of een accu check, zijn preventieve controlemomenten waardoor je vervelende verrassingen of hoge kosten door vervolgschade voorkomt. We kennen allemaal de zomer- en de wintercheck maar tussendoor kun je ook een accu check laten uitvoeren. Zo weet je altijd in welke staat je auto accu is, wel zo fijn want zonder accu kan je voertuig niet starten. Dankzij deze accu service ben je op de hoogte van de conditie van de batterij van je auto en weet je ook of en wanneer deze aan vervanging toe is.

Wat gebeurt er tijdens de accu check?

Een accu check neemt niet veel tijd in beslag. Meestal is de accu check binnen een kwartiertje geklaard en kun je zo weer wegrijden. Omdat je niet wil dat je voertuig je ineens in de steek laat, bieden de garages van ServiceOnly de accu check en ander auto onderhoud aan voor een vast en laag tarief. Tijdens de accu controle worden de dynamo, en de accu zelf getest.

  • Dynamo: levert stroom, laadt de accu bij en is met een multiriem of V-snaar aan de motor verbonden.
  • Accu: levert stroom aan de startmotor en krijgt stroom bijgeleverd via de dynamo.

De accu laten checken door ServiceOnly? Maak direct een afspraak

Het kan gebeuren dat je na een accu check het advies krijgt om je accu te laten vervangen. Dit kan omdat de batterij kapot is of om te voorkomen dat deze binnenkort stuk gaat en je met pech langs de weg komt te staan. Als je op basis van de testresultaten je accu vervangen dient te worden, kun je dit ook bij ServiceOnly laten doen. De accu’s die wij voor je auto leveren zijn van gerenommeerde merken zoals Varta en Bosch. Wil je de accu laten checken dan kun je direct een afspraak maken!

Heb je vragen over de accu check of ander onderhoud? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden samen.

Veel gestelde vragen bij een accu service

De levensduur van de accu van een auto kan variëren afhankelijk van het type accu, de kwaliteit van de accu, de gebruiksomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen gaan de meeste auto-accu's ongeveer 3 tot 5 jaar mee.

Ja, de accu van een elektrische auto vereist meestal een ander onderhoud dan die van een benzine- of dieselauto. Elektrische auto's hebben meestal een hoog voltage accu die speciaal onderhoud nodig heeft. Het is daarom belangrijk om de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant te volgen en de accu te laten controleren door een professional.

Om de levensduur van de accu van uw auto te verlengen, kunt u ervoor zorgen dat de accu altijd opgeladen is en vermijden dat deze volledig leeg raakt. U kunt ook vermijden om de auto te starten en te stoppen voor korte afstanden, omdat dit de accu kan belasten. Daarnaast is het belangrijk om de accu regelmatig te laten controleren door een professional en ervoor te zorgen dat de aansluitingen schoon zijn en goed vastzitten.