Oliefilter vervangen

De bewegende delen in een motor worden gesmeerd door olie. Het oliefilter in je auto zuivert de olie van onregelmatigheden waardoor de smering optimaal blijft. Nu heeft olie de eigenschap vuil op te nemen die door slijtage ontstaan, zoals verbrandingsresten, roet en metaaldeeltjes. Het oliefilter zuivert de olie van deze onregelmatigheden. Het oliefilter kan na verloop van tijd verzadigd raken met vuil en werkt dan niet meer.

Wanneer oliefilter vervangen
De olie in de motor is het smeermiddel dat ervoor zorgt dat de draaiende delen in de motor goed blijven werken. Het is niet voor niets dat wanneer iets goed en soepel verloopt men zegt dat het werkt als een ‘geoliede motor’. Bijtijds olie verversen voorkomt vastlopende motoronderdelen. Daarnaast functioneert motorolie tevens als koelmiddel en ook als reinigingsmiddel.

 

Je hoeft niet naar het oliefilter om te kijken als je een door de fabrikant voorgeschreven motorolie gebruikt en je je netjes houdt aan de onderhoudsintervallen. Het oliefilter wordt dan bij de onderhoudsbeurt vervangen worden, tegelijk met het verversen van de motorolie. Dit geldt zowel bij een grote –als een kleine onderhoudsbeurt.

Heb je vragen over de olie in de motor van je auto of ander auto onderhoud? Onze experts geven je graag advies zodat je veilig en rustig de weg op kunt. Neem contact met ons op voor antwoord op je vragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud