Zomerbanden

Zomerbanden zijn de meest gebruikte banden in Nederland, omdat de temperatuur op de meeste dagen niet onder de zeven graden daalt. Wij van ServiceOnly helpen je bij het onderhouden, repareren of vervangen van je zomerbanden!

Zomerbanden zijn niet alleen voor in de zomer

Er wordt weleens gedacht dat zomerbanden alleen handig zijn in de zomer. Dit is echter totaal niet het geval! De meeste auto’s in Nederland rijden op zomerbanden en autogebruikers laten pas banden wisselen als temperaturen echt drastisch dalen of als zij naar een winters land reizen. Hoewel zomerbanden de meest toegankelijke banden zijn, raadt ServiceOnly toch aan om bij koudere temperaturen en zeker in het geval van winterse neerslag je zomerbanden in te wisselen voor winterbanden. De winterse autoband geeft je beter grip op de weg in het geval van sneeuw en ijzel, en hoewel dit niet erg vaak voorkomt in Nederland ben je toch wat blij als op het juiste moment de juiste autoband onder je auto zit. Tevens wordt het rubber van de zomerband harder bij koude temperaturen waardoor grip vermindert.

De zomerband versus de winterband; wat is het verschil?

Zomerbanden hebben erg goede rijeigenschappen en zorgen ervoor dat je het voertuig heel precies kunt besturen. Daarnaast hebben zomerbanden extra brede gleuven om te waterafvoer te bevorderen. In de warmere periodes komt neerslag nu eenmaal vaker als regen uit de lucht en door de overvloed aan water door de zomerbanden te laten lopen, heb je meer grip op de weg in het geval van regen. Winterbanden zijn uitgerust met speciale lamellen waardoor besneeuwde en beijzelde wegen gemakkelijker te besturen zijn. Onder de zeven graden worden winterbanden aanbevolen, maar boven 15 graden Celsius slijten deze banden erg snel. Een zomerband heeft namelijk een andere rubbersamenstelling, is daardoor harder en ook nog eens beter bestand tegen hoge snelheden.

Duurzaam rijden met zomerbanden

Doordat de zomerband minder snel slijt, is de keuze voor zomerbanden een duurzame keuze. Zomerbanden gaan langer mee en leveren uitstekende controle op het wegdek. Voor wie dagelijks de auto gebruikt, zijn zomerautobanden een economische en milieubewuste keuze, maar houd in het achterhoofd dat zomerbanden ook kunnen slijten en dat je op tijd een bandencheck moet laten doen. ServiceOnly biedt een voordelige bandenservice aan waarbij de profieldiepte en bandenspanning van de zomerband wordt gemeten en de zomerautoband tevens op scheurtjes gecontroleerd wordt.

Veilig onderweg met zomerbanden; maak eenvoudig een afspraak

Betrouwbaarheid en veiligheid staan voorop en daarom levert ServiceOnly uitsluitend zomer autobanden van gerenommeerde merken zoals Continental, Michelin, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva.

Heb je een vraag over zomerbanden, winterbanden of een service van ServiceOnly? Neem contact op met ons team en wij helpen je verder. Samen zorgen we ervoor dat je veilig op weg kunt.