Autolampen vervangen

De autolampen: bij veel automobilisten gaan ze tegenwoordig standaard aan. En terecht, want rijden met de lampen aan is veiliger, duidelijker en volgens de regels. Lampen kunnen na een tijd kapotgaan en in dat geval moet je moet je ze direct vervangen. Benieuwd hoe we dat doen bij Service Only? Lees dan snel verder. 

Waarom en wanneer moet de lamp van je auto vervangen worden?

De meest gebruikte lampen van je auto zijn de dimlichten. Dit zijn de “normale” lampjes aan de voor- en achterkant van de auto die gebruikt worden in het donker, bij regen, bij mist of bij andere omstandigheden die het kijken vermoeilijken. Het hebben van functionerende dimlichten is in Nederland dan ook verplicht. Je móet ze immers kunnen aanzetten wanneer de genoemde omstandigheden optreden. Naast de dimlichten hebben auto’s ook grootlichten, mistlichten en remlichten. Deze worden gebruikt wanneer het respectievelijk erg onverlicht is op de weg waarop je rijdt, wanneer er sprake is van extreme weersomstandigheden of tijdens het remmen. Ook deze lichten moeten wettelijk gezien intact zijn om de weg op te mogen.

Wij vervangen jouw lamp terwijl je wacht

Omdat autolampen verplicht zijn, moet je ze wanneer ze het niet meer doen direct laten vervangen. Wanneer je een auto hebt die niet automatisch aangeeft dat lampen kapot zijn, is het dus ook zaak dat je regelmatig handmatig controleert of je lichten het nog doen. Zijn ze kapot? Maak dan snel een afspraak bij de dichtstbijzijnde garage. Voor de duur van de reparatie hoef je niet bang te zijn, want deze klus is zo geklaard. Binnen 15 minuten vervangen onze kundige monteurs je lampen, terwijl jij met een kopje koffie je mail bijwerkt. En omdat er altijd een Service Only bij jou in de buurt is, zal het vervangen van je lampen voor jou dus een fluitje van een cent zijn. Je vindt ons onder meer in Zwijndrecht, Ridderkerk, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Gorinchem en 's-Gravendeel

De kosten van het vervangen van de autolamp

Het vervangen van je lampen is belangrijk om veilig de weg op te kunnen én om boetes te voorkomen. En voor de kosten hoef je het niet te laten. Het vervangen van je dimlichten kost €35 per lamp. Heb je bijzondere lampen? Of heeft jouw auto behoefte aan vervanging van bijvoorbeeld de remlichten? Neem dan contact met ons op.