Parkeersensoren reparatie bij ServiceOnly

Parkeersensoren zijn voor veel autogebruikers de gift van de afgelopen jaren. Nooit meer inparkeerdeukjes en altijd alert op auto’s achter je. Wanneer je parkeersensoren kapot zijn, is het dan ook fijn als ze snel gerepareerd worden. Maar is dat duur? En duurt dat lang? Wij vertellen je alles over deze service.

Help, alle parkeersensoren zijn gestopt!

Wanneer je vaker te maken hebt gehad met kapotte parkeersensoren zal je weten dat ze meteen allemaal op hol slaan wanneer er iets mis is. Wanneer één sensor namelijk een storing krijgt, slaat het hele systeem op tilt en stopt alles ermee. Dit betekent niet dat ook alle sensoren reparatie of vervanging behoeven, maar slechts dat ze allemaal moeten worden nagelopen. Een garage kan dit met een speciale ‘uitleescomputer’ die vertelt welke sensor kapot is. Parkeersensoren zijn daarmee het type onderdeel van een auto die meer in het gebied van elektronica liggen, dan op het gebied van autotechniek. Gelukkig hebben de monteurs van Service Only beide specialismen meer dan onder de knie!

Reparatie van je parkeersensoren

Een reparatie van een parkeersensor begint dus met een analyse van wat er mis is. Vaak zal vervolgens blijken dat één van de sensoren vervangen moet worden. Wanneer dit zo is, moet meestal de bumper van de auto eraf. Dit maakt dat het vervangen van een parkeersensor - hoewel het niet een heel ingewikkelde klus is - vaak wel een tijdrovende en dus prijzige reparatie. Omdat niet altijd direct duidelijk is of de gehele bumper van de auto af moet voor het repareren van de parkeersensor is het het beste om je auto daarom gewoon ‘s ochtends bij de garage achter te laten en deze na je werkdag pas weer op te halen.

De kosten van het vervangen van parkeersensoren

De kosten van de reparatie van parkeersensoren hangen volledig af van het type auto en het type sensor. Wat onder meer meespeelt in de uiteindelijke reparatiekosten is (1) of de bumper er inderdaad af moet, (2) of de te vervangen sensor(en) gemakkelijk te verkrijgen zijn, (3) wat de kosten van die sensor(en) is/zijn en (4) of de sensor bespoten moet worden. Uiteindelijk zal het neerkomen op een bedrag tussen de 150 en de 500 euro.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met onze monteurs.