Accu vervangen

De autoaccu is een belangrijk onderdeel van je voertuig, deze levert namelijk stroom aan verschillende componenten en maakt wegrijden mogelijk. Is je accu stuk? Dan moet de accu vervangen worden.

De accu vervangen voor een nieuwe auto accu

Bij de autogarages van ServiceOnly kun je de accu vervangen maar hoe werkt deze nieuwe auto accu eigenlijk? Dankzij de accu krijgen verschillende auto-onderdelen elektrische energie (stroom) aangeleverd. Het is tevens de batterij die ervoor zorgt dat je de auto kunt starten, de autoaccu verzorgt namelijk ook de energie voor de startmotor. Wanneer deze gaat draaien, komt ook de dynamo op gang en deze zorgt er op zijn beurt weer voor dat er continu stroom aan de accu wordt geleverd. 

Hoe weet je of je een nieuwe auto accu nodig hebt?

Gelukkig is jaarlijks de accu vervangen niet nodig. De meeste accu’s gaan zo’n vijf jaar mee en in deze tijd slijten ze langzamerhand. Je kunt het proces van accuslijtage zelf verlengen door een juiste rijstijl en niet al te veel korte ritjes te maken maar je kunt natuurlijke slijtage en dus de aanschaf van een nieuwe auto accu niet voorkomen. Op een gegeven moment moet de auto accu vervangen worden. Wanneer de nominale capaciteit van de accu tot 80% gedaald is, zal de auto accu steeds minder goed werken. Je merkt dit tijdens het opstarten van je voertuig en doordat de gebruiksperiodes steeds korter worden.

Laat je accu bijtijds vervangen

Omdat de accu cruciaal is voor het functioneren van je voertuig en de verschillende onderdelen is het niet slim om het vervangen van de accu uit te stellen. Het is niet voor niets dat mensen vaak een accu service doen en preventief de accu vervangen. Dit is om te voorkomen dat de accu het op een gegeven moment helemaal niet meer doet, vaak op een moment dat het je helemaal niet uitkomt. Daarnaast kan het uitstellen van de auto accu vervangen ook voor vervolgschade zorgen en dit levert uiteindelijk hogere kosten op dan de kosten die er zouden zijn als je een nieuwe auto accu gekocht had en de accu vervangen had.

Accu vervangen bij ServiceOnly; maak direct een afspraak!

Wij houden van transparantie en duidelijkheid dus verzorgen wij auto onderhoud voor vaste en lage prijzen. Heb je een nieuwe auto accu nodig? Wij leveren accu’s van topmerken zoals Varta en Bosch.

Wil je de accu laten vervangen bij een autogarage bij jou in de buurt? Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.

Veel gestelde vragen bij een accu service

De levensduur van de accu van een auto kan variëren afhankelijk van het type accu, de kwaliteit van de accu, de gebruiksomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen gaan de meeste auto-accu's ongeveer 3 tot 5 jaar mee.

Ja, de accu van een elektrische auto vereist meestal een ander onderhoud dan die van een benzine- of dieselauto. Elektrische auto's hebben meestal een hoog voltage accu die speciaal onderhoud nodig heeft. Het is daarom belangrijk om de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant te volgen en de accu te laten controleren door een professional.

Om de levensduur van de accu van uw auto te verlengen, kunt u ervoor zorgen dat de accu altijd opgeladen is en vermijden dat deze volledig leeg raakt. U kunt ook vermijden om de auto te starten en te stoppen voor korte afstanden, omdat dit de accu kan belasten. Daarnaast is het belangrijk om de accu regelmatig te laten controleren door een professional en ervoor te zorgen dat de aansluitingen schoon zijn en goed vastzitten.