Bougies

Bougies zorgen voor de vonk waarmee de motor kan ontbranden en je de auto kunt starten. Bougies zijn slijtageonderdelen en om gebruik te blijven maken van je voertuig moet je dus af en toe de bougies vervangen.

Bougies vervangen voor een vaste en lage prijs

De bougie maakt deel uit van het ontstekingssysteem van benzineauto’s. Het is hetzelfde principe als een aansteker: de bougie maakt een vonkje aan en daardoor wordt het mengsel van lucht en brandstof in de motor aangestoken en kun je wegrijden. Af en toe moeten bougies vervangen worden om ervoor te zorgen dat de motor goed blijft werken. Bougies vervangen is een reparatie die ServiceOnly voor een vaste en lage prijs aanbiedt. Als je niet zeker weet of bougies vervangen echt nodig is, kun je de bougies ook laten controleren bij een van onze garages bij jou in de buurt.

Wanneer moeten de bougies vervangen worden?

In principe kun je zelf bougies op slijtage controleren. Dat de onderdelen vies zijn, is heel normaal en geen teken dat bougies vervangen nodig is. Echter, als je witte aanslag ziet moet je de bougies vervangen. Je herkent te vervangen bougies ook aan roetaanslag. Ook wanneer er stukjes missen of de bougies verbrand zijn, moeten de bougies vervangen worden. Vaak worden bougies om de drie jaar vervangen maar dit kan in sommige gevallen ook eerder nodig zijn. Wanneer de bougies vervormd zijn, zwart zijn geworden of duidelijk beschadigd zijn, kan er iets mis zijn met je motor en kun je de motor laten controleren bij een van de garages van ServiceOnly om zo hoge kosten voor vervolgschade te voorkomen.

Bougies vervangen uitbesteden of zelf doen?

Zelf bougies verwisselen kan, al komt er wel een hoop bij kijken. Ten eerste moet je goed opletten welke bougies je koopt: dit is afhankelijk van het merk, type en jaar van je voertuig. Daarnaast moet je heel voorzichtig zijn en weten wat je doet. Voor het vervangen van bougies heb je naast nieuwe bougies ook gereedschap nodig. Omdat bougies vervangen veel gedoe is en het belangrijk is dat de handeling juist uitgevoerd wordt, laten veel autogebruikers dit bij een erkende garagist zoals ServiceOnly doen.

Bougies vervangen bij ServiceOnly; maak gelijk een afspraak

Bij ServiceOnly kun je snel en voordelig je bougies vervangen. Maak eenvoudig een afspraak bij een garage bij jou in de buurt! Wij vervangen bougies voor een vaste en lage prijs. De garagisten van ServiceOnly controleren de bougies ook tijdens auto onderhoud. Vervolgens ontvang je een gratis onderhoudsplan: dat is een op maat gemaakt toekomstplan voor jouw auto waarin wordt beschreven welke reparaties op korte termijn noodzakelijk zijn en welke reparaties nog even kunnen wachten.

Heb je vragen over het vervangen van bougies, de bougies van jouw auto of een andere auto service? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je veilig en rustig kunt rijden.

  • € 140,-

    Long Life Bougies (4 stuks) vervangen
  • € 105,-

    Bougies (4 stuks) vervangen