Runflat banden

Met runflat banden kun je langer doorrijden op een lekke band en heb je geen reservewiel meer nodig. Runflat banden kunnen echter niet onder ieder autotype gemonteerd worden. Is jouw auto geschikt voor runflat banden? Wij helpen je graag bij het vervangen, repareren of onderhouden van je runflat banden!

Wat zijn runflat banden?

Runflat banden, ook wel run-on-flat banden, zijn autobanden met een versterkte zijkant. Doordat het rubber aan de zijdkant van de runflat autoband steviger is, duurt het langer voordat een lekke band daadwerkelijk plat is. Op een lekke runflat band kun je met een maximale snelheid van 80 km/uur nog ca. 80 kilometer doorrijden. Hierdoor heb je genoeg tijd om een van de ServiceOnly vestigingen te bereiken voor reparatie of bandenwissel. Hoe langzamer je op een lekke runflat band rijdt, hoe beter. Runflat banden zijn vaak iets duurder dan normale autobanden maar daar staat tegenover dat je geld bespaart op een reservewiel en niet met een lekke band stil zal komen te staan.

Veilig doorrijden met een runflat band

Wanneer een normale autoband lek raakt, is de auto moeilijk bestuurbaar en dat brengt de verkeersveiligheid in gevaar. Met een lekke band sta je dan ook al snel stil en zul je pechhulp moeten inschakelen. Runflat autobanden onder je auto zorgen ervoor dat de auto in het geval van een lekke band bestuurbaar is en dat je veilig kunt doorrijden. Net als een gewone autoband zijn runflat banden aan slijtage onderhevig. Tijdens de gratis bandenservice controleert jouw ServiceOnly garagist daarom of de profieldiepte van jouw runflat banden nog goed is, of er scheurtjes in de banden zitten en meten we tevens de bandenspanning.

Welke auto’s zijn geschikt voor runflat autobanden?

Runflat-banden kunnen niet onder alle auto’s worden gemonteerd. De run-on-flat banden werken samen met een waarschuwingssysteem in je auto, waardoor je een signaal krijgt op het moment dat er een band lek is. Dit ingebouwde waarschuwingssysteem wordt ook wel TPMS genoemd en vooral de luxere modellen van automerken zoals Audi en Volvo worden standaard met een dergelijk systeem uitgevoerd. Wanneer een runflat band lek is, geeft het dashboard een waarschuwing en weet je dus dat je naar de dichtstbijzijnde garage van ServiceOnly dient te rijden.

De runflat autobanden van ServiceOnly

Bij ServiceOnly weet je precies waar je aan toe bent. Voor alle soorten auto service geven we jou een lage en vaste prijsopgaaf, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wij leveren runflat banden van hoge kwaliteit van gerenommeerde merken als Continental, Michelin, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva.

Heb je vragen over runflat autobanden, reparaties of auto-checks? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord en zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel op weg kunt.