Hybride & elektrisch

Voor het onderhoud aan jouw hybride of elektrische auto kun je terecht bij ServiceOnly. Wij hebben alle kennis in huis om dit onderhoud goed voor je uit te voeren. Bij ServiceOnly hebben de monteurs de benodigde opleidingen gevolgd om jouw hybride of elektrische auto te onderhouden.
Lees hier wat er valt onder elektrisch auto onderhoud

Vanzelfsprekend is bij ons de kennis in huis voor het onderhoud van alle merken hybride en elektrische auto’s. Wij dragen er zorg voor dat jouw auto goed wordt onderhouden, zodat je met een gerust hart weer op weg kunt. Voor onderdelen zoeken wij altijd naar een betaalbare oplossing, zodat jij weet dat je nooit te veel betaalt. We vertellen van tevoren wat we gaan doen en wat het gaat kosten.

Heb je vragen over hybride of elektrisch rijden of een andere auto-gerelateerde vraag? Neem contact op met het team van ServiceOnly.

Veel gestelde vragen bij hybride en elektrische auto's

Het onderhoudsschema voor hybride en elektrische auto's kan verschillen van dat van traditionele auto's. Meestal is er minder onderhoud nodig omdat er minder bewegende delen zijn. Het is belangrijk om het onderhoudsschema te volgen dat wordt aanbevolen door de fabrikant van uw auto.

De batterij van een hybride of elektrische auto heeft meestal een levensduur van minstens 8 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de rijomstandigheden en de kwaliteit van de batterij. Het is belangrijk om het onderhoudsschema van uw auto te volgen en regelmatig de batterij te laten controleren om te zien of deze moet worden vervangen.

Meestal niet, want hybride en elektrische auto's gebruiken bijna altijd regeneratief remmen. Dit betekent dat de remenergie wordt omgezet in elektrische energie die wordt opgeslagen in de batterij. Dit kan de slijtage van de remmen verminderen en leiden tot minder vaak vervangen van de remmen.