De kleine beurt: wat houdt het in voor jouw auto?

Door je auto op tijd te laten controleren, kun je vervelende situaties en hoge kosten voorkomen. Besparen op onderhoud is een risicovolle beslissing, voorkomen is immers beter dan genezen. ServiceOnly biedt de kleine beurt aan voor een vast en laag bedrag. Benieuwd naar de prijs voor een kleine beurt? Neem dan contact met ons op!

Kleine beurt aan je auto laten uitvoeren; waarom?

Voor auto-eigenaren zorgen de verschillende soorten auto onderhoud en auto service vaak voor verwarring. Wat is nu echt belangrijk en noodzakelijk en hoe vaak is onderhoud nodig? De kleine beurt kan gezien worden als een periodieke afspraak bij de tandarts voor je gebit. Tijdens klein auto onderhoud worden de onderdelen die snel slijten gecontroleerd en eventueel vervangen. Daarnaast wordt tijdens klein onderhoud van je auto ook belangrijke vloeistoffen ververst of bijgevuld, zoals bijvoorbeeld de motorolie en de koelvloeistof. Tevens controleert de garagist tijdens de kleine beurt auto ook de remmen, schokdempers en de accu. Hoe snel onderdelen slijten is afhankelijk van hoe vaak je rijdt, de kilometerstand en je rijstijl. Na de kleine beurt krijg je van ServiceOnly dan ook een gratis onderhoudsplan op maat.

De kleine beurt en onderhoudsplan; weet wat je te wachten staat

In het onderhoudsplan dat ServiceOnly aan de hand van de kleine beurt auto voor je opstelt, staat de conditie van je voertuig beschreven. Dankzij de kleine onderhoudsbeurt en het onderhoudsplan weet je precies wat je staat te wachten in de toekomst: welke noodzakelijke reparaties gedaan moeten worden, op welke termijn, maar ook welke onderdelen nu nog niet vervangen hoeven te worden. In dit plan staat ook advies wat betreft de volgende kleine onderhoudsbeurt voor je auto en op welke termijn een grote beurt nodig is. Onze service staat in het belang van jou als auto-eigenaar, zodat je met een gerust hart op weg kunt zonder daar teveel geld aan kwijt te zijn.

De kleine beurt en de apk kleine beurt; wat is het verschil?

Een kleine beurt en een APK keuring zijn beide onderhoudsbeurten voor een auto, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Een APK keuring is namelijk een verplichte keuring.

Een kleine beurt is een periodieke onderhoudsbeurt die wordt uitgevoerd om de belangrijkste onderdelen van de auto te controleren en, indien nodig, te vervangen. Tijdens een kleine beurt worden bijvoorbeeld de olie- en oliefilter vervangen, worden de remmen gecontroleerd en worden vloeistoffen bijgevuld. Een kleine beurt is niet verplicht, maar het wordt aanbevolen om deze periodiek uit te voeren om de levensduur van de auto te verlengen en de veiligheid te waarborgen.

Een APK keuring is daarentegen verplicht voor alle auto's in Nederland. De eerste APK keuring voor een benzineauto is na 4 jaar, vervolgens na 2 jaar en dan 2 jaar daarna om het jaar. Bij diesel is dit 3-1-1.

Tijdens de APK keuring wordt gecontroleerd of de auto nog voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, milieu en registratie. Er wordt onder andere gekeken naar de remmen, banden, verlichting en uitstoot. Als de auto niet aan de eisen voldoet, moet deze worden gerepareerd voordat de auto weer de weg op mag.

Kleine beurt auto versus grote beurt auto

Een kleine beurt en een grote beurt zijn beide vormen van periodiek onderhoud aan een auto om ervoor te zorgen dat deze in goede staat blijft. Het verschil tussen de twee ligt voornamelijk in de intensiteit. De intensiteit ligt voornamelijk in de controlepunten en niet de vervangingsonderdelen.

Een kleine onderhoudsbeurt omvat over het algemeen inspecties van belangrijke systemen zoals remmen, banden, verlichting, uitlaat en vloeistoffen. Eventuele kleine reparaties worden uitgevoerd en olie wordt ververst. Het is doorgaans aanbevolen om een kleine onderhoudsbeurt om de 15.000 tot 20.000 kilometer te laten uitvoeren.

Een grote onderhoudsbeurt gaat verder dan alleen inspecties en omvat het vervangen van belangrijke onderdelen zoals bougies, lucht- en brandstoffilters, distributieriem en remblokken. Er worden standaard geen onderdelen vervangen zoals bougies, lucht- en brandstoffilters, dit is een meerprijs.

 Ook kunnen aanvullende inspecties en reparaties worden uitgevoerd. Dit type onderhoud wordt meestal aanbevolen om de 30.000 tot 60.000 kilometer.

De kleine beurt auto bij ServiceOnly; de voordelen

Eén van de voordelen van een kleine beurt bij ServiceOnly is natuurlijk de lage en vaste prijs. Je komt niet voor verrassingen te staan, wij houden namelijk van helderheid en transparantie. Als BOVAG-geregistreerde keten van garages wordt onderhoud volgens fabrieksvoorschrift gedaan. Daarnaast zijn wij onderdeel van Amega en is de kleine auto beurt bij een van onze garages dus ook duurzaam.

  • Altijd prijsopgaaf vooraf;
  • Duurzame autogarage bij jou in de buurt;
  • 1 jaar garantie op arbeid en onderdelen;
  • Bandenservice;
  • Gratis controle zonder afspraak;
  • Onderhoudsplan op maat.

Laat je kleine beurt in onze garage in Dordrecht uitvoeren of bezoek een van onze andere vestigingen!

Klein onderhoud auto laten uitvoeren? Maak een afspraak!

Je auto heeft regelmatig een kleine beurt of grote beurt nodig. Dit is afhankelijk van de kilometerstand of leeftijd die de fabrikant voorschrijft. Dit omdat slijtagedelen nu eenmaal periodiek gecheckt moeten worden. Maak eenvoudig een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging!

Heb je vragen over auto onderhoud, een jaarlijks controlemoment voor je voertuig of ontvang je graag advies over kilometergebonden vervanging? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jij en je auto veilig op weg kunnen.