Grote beurt

Eens in de zoveel tijd is het nodig om je voertuig eens goed te laten controleren. En dan ook echt grondig. 

Een grote beurt auto laten uitvoeren; waarom?

Een grote beurt wordt gedaan om je auto te controleren zodat jij met een gerust hart de weg op kunt. Dankzij groot onderhoud ben je er zeker van dat je voertuig in goede conditie is. Er wordt wel eens gedacht dat de grote onderhoudsbeurt niet nodig is en dat je geld kunt besparen door de grote beurt over te slaan. Om hogere kosten en pijnlijke situaties te voorkomen is een afspraak maken voor een grote onderhoudsbeurt van je auto dan ook een wijs besluit waardoor je in de toekomst juist geld bespaart.

 

De grote beurt en de APK keuring; wat is het verschil?

Naast de grote onderhoudsbeurt kennen we natuurlijk allemaal de APK keuring. Wanneer deze Algemene Periodieke Keuring plaatsvindt is afhankelijk van je voertuig. Tijdens deze verplichte check wordt je voertuig gecontroleerd op veiligheidseisen en duurzaamheid. De grote beurt van je auto, de naam zegt het al, heeft betrekking op meer aspecten en verzekert daarnaast een comfortabele rijervaring doordat bijvoorbeeld zelfs verwarming en airco gecheckt worden. ServiceOnly biedt groot auto onderhoud aan in combinatie met een gratis APK check. Tevens kun je bij onze garage terecht voor auto service zoals bandenservice, reparaties en pechhulp onderweg.

Het verschil tussen klein en groot auto onderhoud

Naast de grote beurt aan uw auto biedt ServiceOnly ook de kleine beurt aan. Wat is nu het verschil tussen deze twee onderhoudsbeurten? De kleine beurt kun je zien als een speed check van de belangrijkste onderdelen van de auto op slijtage. Deze onderhoudsbeurt kost minder dan de grote beurt. Sommige auto onderdelen slijten minder snel maar kunnen flinke problemen veroorzaken wanneer ze beschadigd zijn. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd groot onderhoud van je auto te laten uitvoeren. Zo laat je met een grote onderhoudsbeurt bijvoorbeeld niet alleen de veiligheidsgordels controleren maar ook de airbags.

Wat kost een grote beurt?

Bij ServiceOnly vinden we transparantie en helderheid erg belangrijk. Vandaar dat wij ook geen geheim van onze prijzen maken. Voor een volledig overzicht van al onze tarieven kunt u onze tarievenlijst bekijken. De kosten voor groot of klein onderhoud zie je hieronder. 

  • Kleine beurt: €180,-
  • Grote beurt + gratis APK (inclusief 5w40 olie): €280,-

Benieuwd welke punten wij nalopen tijdens een onderhoudsbeurt? Bekijk de inspectiepunten.

Bekijk het inspectieformulier

  • € 180,-

    Kleine beurt
  • € 280,-

    Grote beurt + Gratis APK

Wanneer is groot onderhoud van je auto nodig?

Het is moeilijk te zeggen wanneer je de grote beurt van auto moet laten doen. Hoe vaak een grote beurt auto nodig is, hangt af van meerdere factoren, zoals je rijstijl, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en hoe vaak je rijdt. Om deze reden kijken we bij ServiceOnly ook naar de toekomst van je voertuig tijdens klein of groot auto onderhoud. Na de grote beurt auto ontvang je een onderhoudsplan op maat, dit is gratis en zonder haken of ogen. Dit plan laat je zien in welke staat je auto is en geeft een indicatie van welke onderdelen in de toekomst noodzakelijk vervangen dienen te worden om de hoge kosten van vervolgschade uit de weg te gaan.

 

Vragen?

Heb je vragen over auto onderhoud, reparaties of bijvoorbeeld de APK? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel onderweg bent zonder onnodig geld kwijt te raken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud