Laat je auto weer als nieuw rijden met onze professionele grote beurt!

Een grote beurt wordt gedaan om je auto te controleren zodat jij met een gerust hart de weg op kunt. Wanneer je auto een grote beurt krijgt, ben je er zeker van dat je voertuig in goede conditie is. Het komt weleens voor dat er gedacht wordt dat de grote onderhoudsbeurt niet nodig is en dat je geld kunt besparen door de grote beurt over te slaan. Om hogere kosten en pijnlijke situaties te voorkomen is een afspraak maken voor een grote onderhoudsbeurt van je auto dan ook een wijs besluit waardoor je in de toekomst juist geld bespaart. Gelukkig hebben we daar bij ServiceOnly genoeg vestigingen voor! 

De grote beurt en de APK keuring; wat is het verschil?

Naast de grote onderhoudsbeurt kennen we natuurlijk allemaal de APK keuring. Wanneer deze Algemene Periodieke Keuring plaatsvindt is afhankelijk van je voertuig. Tijdens deze verplichte check wordt je voertuig gecontroleerd op veiligheidseisen en duurzaamheid. 

De grote beurt van je auto, de naam zegt het al, heeft betrekking op meer aspecten en verzekert daarnaast een comfortabele rijervaring doordat bijvoorbeeld zelfs verwarming en airco gecheckt worden. ServiceOnly biedt een grote beurt aan in combinatie met een gratis APK check. Tevens kun je bij onze garage terecht voor auto service zoals bandenservice, reparaties en pechhulp onderweg.

Grote beurt auto versus kleine beurt auto

Naast de grote beurt aan uw auto biedt ServiceOnly ook de kleine beurt aan. Wat is nu het grote verschil tussen een grote beurt en een kleine beurt? De kleine beurt kan je zien als een speed check van de belangrijkste onderdelen van de auto op slijtage. Deze onderhoudsbeurt kost minder dan de grote beurt. Sommige auto-onderdelen slijten minder snel maar kunnen flinke problemen veroorzaken wanneer ze beschadigd zijn. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd groot onderhoud van je auto te laten uitvoeren. Zo laat je met een grote onderhoudsbeurt bijvoorbeeld niet alleen de veiligheidsgordels controleren maar ook de airbags.

Wat kost een grote beurt?

Binnen ServiceOnly vinden we transparantie en helderheid erg belangrijk. Wij maken dan ook geen geheimen van onze prijzen. Voor een volledig overzicht van al onze tarieven kunt u onze tarievenlijst bekijken. De kosten voor een grote beurt of een kleine beurt zijn hieronder te vinden. Bij de grote beurt en APK zit de APK er gratis bij.

  • Kleine beurt: €205,-
  • De kosten voor een apk keuring en grote beurt zijn: grote beurt + gratis APK (inclusief 5w40 olie): €300,-

Benieuwd welke punten wij nalopen tijdens een onderhoudsbeurt? Bekijk de inspectiepunten.

  • € 205,-

    Kleine beurt
  • € 300,-

    Grote beurt + Gratis APK

Wanneer is een grote beurt nodig?

Het is moeilijk te zeggen wanneer je de grote beurt van auto moet laten doen. Hoe vaak een grote beurt auto nodig is, hangt af van meerdere factoren, zoals je rijstijl, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en hoe vaak je rijdt. Om deze reden kijken we bij ServiceOnly ook naar de toekomst van je voertuig tijdens klein of groot auto onderhoud. Na de grote beurt auto ontvang je een onderhoudsplan op maat, dit is gratis en zonder haken of ogen. Dit plan laat je zien in welke staat je auto is en geeft een indicatie van welke onderdelen in de toekomst noodzakelijk vervangen dienen te worden om de hoge kosten van vervolgschade uit de weg te gaan.

Hoe vaak heeft de auto een grote beurt nodig?

Zoals we net al hebben aangegeven, ligt het aan een aantal factoren hoe vaak jouw auto een grote beurt nodig heeft. Je auto heeft ongeveer iedere twee jaar een grote beurt nodig. Soms komt het voor dat je auto zelf aangeeft wanneer het tijd is voor een controle. Dit verschilt per auto en hoe modern de auto is.

Doorrijden met schade is uiteindelijk geen goed idee, want wat veel mensen denken is dat zij juist geld besparen door hun auto geen grote beurt te geven. Wanneer je doorrijdt mét schade, kan dit uiteindelijk voor meer problemen zorgen en dus ook voor meer kosten. Wanneer je je auto gewoon een grote beurt geeft, bespaar je juist geld doordat je je auto periodiek een grote of een kleine beurt geeft.

Vragen?

Heb je vragen over auto onderhoud, reparaties of bijvoorbeeld de APK? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat je veilig en comfortabel onderweg bent zonder onnodig geld kwijt te raken.

Veel gestelde vragen bij een grote beurt

Nee, de distributieriem wordt tijdens een grote beurt niet gecontroleerd. De distributieriem moet namelijk helemaal gedemonteerd worden om te kunnen controleren. Daarom staat in het onderhoudsboekje van uw auto aangegeven wanneer de distributieriem vervangen moet worden. 

Ja, bepaalde auto-onderdelen moeten schoon gemaakt worden om bijvoorbeeld roestvorming te voorkomen. Een voorbeeld hier van zijn de remschijven. De remblokken voorkomen namelijk dat de remschijven gaan roesten. Hiervoor moet je wel regelmatig remmen. Het is dus juist belangrijk dat alle auto's die kilometers maken goed worden gecontroleerd en onderhouden.

Ja, wij hebben voor iedereen een gratis (elektrische) leenfiets. 

Tijdens een grote beurt wordt bijna de gehele auto nagekeken. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer een halve dag.