Accu service

Een auto-accu is een zeer essentieel onderdeel van je auto, en zeker bij het starten. Totdat de accu op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur nadert en jou op een onverwacht moment in de steek laat; zeker in de koude winter en hete zomermaanden kan dit voor problemen zorgen.

Bij ServiceOnly kun je terecht voor nieuwe accu's of het controleren van de huidige accu in jouw auto. Bij de controle wordt de dynamo en de accu zelf getest. Op basis van deze testresultaten ontvang je een vrijblijvend advies. Als de accu aan vervanging toe is of preventief wordt vervangen, dan ben je bij ServiceOnly aan het juiste adres.

Wij leveren accu's van gerenomeerde merken zoals Varta en Bosch.

Veel gestelde vragen bij een accu service

De levensduur van de accu van een auto kan variëren afhankelijk van het type accu, de kwaliteit van de accu, de gebruiksomstandigheden en het onderhoud. Over het algemeen gaan de meeste auto-accu's ongeveer 3 tot 5 jaar mee.

Ja, de accu van een elektrische auto vereist meestal een ander onderhoud dan die van een benzine- of dieselauto. Elektrische auto's hebben meestal een hoog voltage accu die speciaal onderhoud nodig heeft. Het is daarom belangrijk om de onderhoudsvoorschriften van de fabrikant te volgen en de accu te laten controleren door een professional.

Om de levensduur van de accu van uw auto te verlengen, kunt u ervoor zorgen dat de accu altijd opgeladen is en vermijden dat deze volledig leeg raakt. U kunt ook vermijden om de auto te starten en te stoppen voor korte afstanden, omdat dit de accu kan belasten. Daarnaast is het belangrijk om de accu regelmatig te laten controleren door een professional en ervoor te zorgen dat de aansluitingen schoon zijn en goed vastzitten.