Hoe kan ik mijn auto eerder laten keuren op de APK?

De Algemene Periodieke Keuring, door de meeste mensen APK genoemd, is maar een beperkte tijd geldig. Als de APK van jouw auto verlopen is, dan mag je niet de weg op! Het is dus zaak om op tijd een afspraak te maken voor jouw APK check. Sommige bestuurders kiezen ervoor om eerder een keuring te laten uitvoeren dan volgens de regels nodig is. Waarom dit een goede optie kan zijn en hoe je dit kunt regelen, lees je in onderstaand artikel.

Waarom zou ik ervoor kiezen om mijn auto eerder te laten keuren op APK?

Allereerst mag je zonder geldige APK niet de weg op. Doe je dit toch, dan kan dit je veel problemen opleveren. Een bestuurder die rondrijdt in een auto waarvan de APK is verlopen krijgt niet alleen een hoge boete, maar is ook strafbaar. Wist jij dat je zelfs een boete krijgt voor het verlopen van de APK als jouw auto stil staat en er niet in wordt gereden? Zorg er dus in ieder geval voor, dat de APK keuring op jouw auto is uitgevoerd voor de vastgestelde vervaldatum. Deze kun je opzoeken door op de website van het RDW het kenteken van jouw auto in te voeren. Sommige bestuurders kiezen ervoor om de APK check ruim voor deze vervaldatum te laten uitvoeren. Een goede reden hiervoor kan bijvoorbeeld een drukke agenda of een aankomende vakantie zijn.

Ik wil de APK keuring van mijn auto eerder inplannen, hoe werkt dat?

De APK keuring van een auto vindt in de meeste gevallen jaarlijks plaats. Ongeveer zes weken voordat de APK keuring van jouw auto verloopt, stuurt het RDW een herinnering. Veel mensen wachten hierop, maar sommigen kiezen ervoor om eerder een afspraak te maken bij hun garage in de buurt. Je kunt de APK check van je auto tot twee maanden van tevoren inplannen. Zo voorkom je, bijvoorbeeld, een boete doordat je jouw auto niet op tijd kunt laten keuren in verband met een vakantie. Als je jouw auto eerder laten keuren dan de vervaldatum van zijn huidige APK, dan schuift de oorspronkelijke vervaldatum in zijn geheel op. Na een vervroegde APK keuring heb je dus extra lang plezier van je gekeurde auto, voordat je weer een nieuwe APK moet ondergaan.

Wil jij jouw APK eerder inplannen? Je kunt hier direct een afspraak maken. Laat altijd weten dat je voor de APK komt, dan zorgen wij ervoor dat er een APK keurmeester beschikbaar is op de locatie van jouw keuze.

Veel gestelde vragen bij een APK

Nee, als de auto is goedgekeurd betekent dat niet dat er het komende jaar niks kapot kan gaan. De APK is namelijk een moment opname. Het blijft dus belangrijk om uw auto te laten controleren en onderhouden. 

Ja, ook de camper kan gekeurd worden bij ServiceOnly. Echter zijn de kosten voor het keuren van een camper hoger. De tarieven vindt u hier

Nee, het is in Nederland nergens mogelijk om zaterdag de APK keuring te doen. Dit komt doordat de APK afgemeld moet worden bij de RDW en de RDW is op zaterdag niet beschikbaar.

Ja, wij hebben voor iedereen een gratis (elektrische) leenfiets. 

Bij het afmelden van een auto bij de RDW, kan er willekeurig een steekproef vallen. Op een steekproef heeft ServiceOnly geen invloed. Als dit het geval is moet de auto 90 minuten blijven staan. Een controleur van de RDW zal dan een controle uitvoeren en ondervinden of de APK goed is uitgevoerd.