Bandenservice

Een goede grip op de weg bevordert de veiligheid van de inzittenden van je auto. Om de zoveel tijd moeten autobanden vervangen worden maar om onnodige kosten te vermijden biedt ServiceOnly bandenservice aan.

Bandenservice van ServiceOnly: voorkom slijtage en bespaar geld

De banden van je voertuig zijn aan slijtage onderhevig. In het algemeen gaat een autoband 65.000 km mee. Door regelmatige bandenservice voorkom je dat de banden sneller slijten en dus dat je onnodig een nieuw paar autobanden aanschaft. Er zijn een paar punten waar je zelf op kunt letten om bandenslijtage te reduceren, de rest wordt tijdens de bandenservice van ServiceOnly voor jou gedaan. Duurzame inzetbaarheid van de banden kun je zelf bevorderen door minder hard te rijden, later te remmen en de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat de band sneller slijt.

Controlepunten tijdens onze autoband service

Tijdens onze service worden de autobanden op een aantal punten gecontroleerd. Dit gebeurt op basis van APK-regels. Onze monteurs controleren tijdens de bandenservice of:

 • De profieldiepte van je banden nog goed is;
 • Er geen riskante scheurtjes in de autobanden zitten;
 • De banden de juiste spanning hebben.

De bandenservice maakt onderdeel uit van de auto service die aangeboden wordt door de garagisten van ServiceOnly. Naast bandenservice kun je namelijk ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld de grote of kleine beurt, de APK-keuring en onderhoud.

Bandenwissel tijdens bandenservice

Verschillende seizoenen vragen om verschillende autobanden. De bandenservice van ServiceOnly is er ook voor het verwisselen van winterbanden voor zomerbanden of andersom. Deze bandensoorten hebben een ander profiel. Zomerbanden hebben bredere sleuven in het profiel, dit is nodig om waterafvoer te bevorderen. Winterbanden zijn uitgerust met lamellen waardoor de autobanden goede grip hebben op sneeuw. De monteur van een van onze autogarages kan na afloop van de service advies geven over wanneer welke band nodig is. Het is niet nodig om thuis plek te reserveren voor ongebruikte seizoen banden want de bandenopslag van zomer- of winterbanden wordt ook geregeld door de ServiceOnly monteur.

Bandenservice van ServiceOnly: helder en transparant

De bandenservice van ServiceOnly is transparant en duidelijk. Voor iedere bandenservice die wij leveren staat een vaste en lage prijs. De banden die verwisseld worden tijdens de autoband service zijn van gerenommeerde merken zoals Continental, Michelin, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva. Naast zomer- en winterbanden kun je bij de bandenservice ook kiezen voor all season banden. De rubbersamenstelling van all season autobanden is gelijk aan de samenstelling van een winterband maar de all season variant heeft minder lamellen waardoor je ook in de zomer grip op de weg hebt.

Voor vragen over de bandenservice, bandenwissel en andere auto services kun je terecht bij onze experts. Neem contact met ons op, dan zorgen wij ervoor dat je voertuig in goede conditie is en blijft.

 • € 120,-

  Bandenset verwisselen zonder opslag (incl. balanceren)
 • € 155,-

  Bandenset verwisselen + half jaar opslag
 • € 55,-

  Velgenset wisselen (4 velgen + banden)
 • € 95,-

  Velgenset wisselen + half jaar opslag
 • € 110,-

  Uitlijnen (meten + stellen)
 • € 40,-

  per half jaar Opslag banden

Veelgestelde vragen bij bandenservice

Het is over het algemeen aanbevolen om banden in paren te vervangen om de prestaties en veiligheid van uw voertuig te optimaliseren. Dit betekent dat u ofwel de twee voorste ofwel de twee achterste banden tegelijk moet vervangen.

U moet de bandenspanning minstens één keer per maand controleren en aanpassen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Het is ook belangrijk om de bandenspanning te controleren voordat u lange afstanden aflegt.

Dit hangt af van de aard en de locatie van het lek. Kleine gaatjes kunnen vaak worden gerepareerd, maar grotere scheuren of scheuren in de zijwand van de band kunnen betekenen dat de band moet worden vervangen.

Hoewel het in theorie mogelijk is om uw banden zelf te vervangen, is het over het algemeen aanbevolen om dit door een professional te laten doen. Dit zorgt ervoor dat de banden correct worden gemonteerd en uitgebalanceerd, wat de veiligheid en prestaties van uw voertuig ten goede komt.

Hoewel het in theorie mogelijk is om verschillende merken banden op uw voertuig te hebben, wordt het over het algemeen aanbevolen om banden van hetzelfde merk en model te gebruiken voor optimale prestaties en veiligheid. Als u toch verschillende merken banden gebruikt, moeten ze dezelfde specificaties en maat hebben.

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen in winterse omstandigheden. Dit betekent dat u in Nederland in principe met zomerbanden kunt blijven rijden gedurende het hele jaar, maar bij koude temperaturen, sneeuw en ijs kan het rijden op winterbanden aanzienlijk veiliger zijn.