Bandenservice

Een goede grip op de weg bevordert de veiligheid van de inzittenden van je auto. Om de zoveel tijd moeten autobanden vervangen worden maar om onnodige kosten te vermijden biedt ServiceOnly bandenservice aan.

Bandenservice van ServiceOnly: voorkom slijtage en bespaar geld

De banden van je voertuig zijn aan slijtage onderhevig. In het algemeen gaat een autoband 65.000 km mee. Door regelmatige bandenservice voorkom je dat de banden sneller slijten en dus dat je onnodig een nieuw paar autobanden aanschaft. Er zijn een paar punten waar je zelf op kunt letten om bandenslijtage te reduceren, de rest wordt tijdens de bandenservice van ServiceOnly voor jou gedaan. Duurzame inzetbaarheid van de banden kun je zelf bevorderen door minder hard te rijden, later te remmen en de bandenspanning te controleren. Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat de band sneller slijt.

Controlepunten tijdens onze autoband service

Tijdens onze service worden de autobanden op een aantal punten gecontroleerd. Dit gebeurt op basis van APK-regels. Onze monteurs controleren tijdens de bandenservice of:

 • De profieldiepte van je banden nog goed is;
 • Er geen riskante scheurtjes in de autobanden zitten;
 • De banden de juiste spanning hebben.

De bandenservice maakt onderdeel uit van de auto service die aangeboden wordt door de garagisten van ServiceOnly. Naast bandenservice kun je namelijk ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld de grote of kleine beurt, de APK-keuring en onderhoud.

Bandenwissel tijdens bandenservice

Verschillende seizoenen vragen om verschillende autobanden. De bandenservice van ServiceOnly is er ook voor het verwisselen van winterbanden voor zomerbanden of andersom. Deze bandensoorten hebben een ander profiel. Zomerbanden hebben bredere sleuven in het profiel, dit is nodig om waterafvoer te bevorderen. Winterbanden zijn uitgerust met lamellen waardoor de autobanden goede grip hebben op sneeuw. De monteur van een van onze autogarages kan na afloop van de service advies geven over wanneer welke band nodig is. Het is niet nodig om thuis plek te reserveren voor ongebruikte seizoen banden want de bandenopslag van zomer- of winterbanden wordt ook geregeld door de ServiceOnly monteur.

 

Bandenservice van ServiceOnly: helder en transparant

De bandenservice van ServiceOnly is transparant en duidelijk. Voor iedere bandenservice die wij leveren staat een vaste en lage prijs. De banden die verwisseld worden tijdens de autoband service zijn van gerenommeerde merken zoals Continental, Michelin, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva. Naast zomer- en winterbanden kun je bij de bandenservice ook kiezen voor all season banden. De rubbersamenstelling van all season autobanden is gelijk aan de samenstelling van een winterband maar de all season variant heeft minder lamellen waardoor je ook in de zomer grip op de weg hebt.

Voor vragen over de bandenservice, bandenwissel en andere auto services kun je terecht bij onze experts. Neem contact met ons op, dan zorgen wij ervoor dat je voertuig in goede conditie is en blijft.

 • € 115,-

  Losse banden verwisselen (4 banden incl. balanceren)
 • € 145,-

  Losse banden verwisselen + opslag (4 banden)
 • € 50,-

  Velgenset wisselen (4 velgen incl. banden)
 • € 85,-

  Velgenset wisselen + opslag
 • € 105,-

  Uitlijnen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud