All-season banden

All season banden, ook wel all weather banden, zijn een compromis tussen zomer- en winterbanden. Met een specifieke rubbersamenstelling en profielopbouw kunnen all season banden zowel bij hoge als bij lage temperaturen gebruikt worden.

All weather banden: autobanden voor het hele jaar door

All season banden hebben een speciale rubbersamenstelling waardoor de 4-seizoenenbanden gebruikt kunnen worden bij verschillende temperaturen en typen wegdek. Zomerbanden zijn gemaakt van hard rubber dat bij lage temperaturen de elasticiteit verliest waardoor de grip op de weg vermindert. Winterbanden hebben juist een zachte rubbersamenstelling waardoor de autobanden niet verharden bij winterweer. Het rubber dat voor all season banden gebruikt wordt, is een mix tussen deze twee soorten. Omdat het klimaat in Nederland geen extreme temperaturen kent, kiezen veel auto-eigenaren ervoor om 4-seizoenenbanden onder de auto te plaatsen. Een van de door ServiceOnly aangeboden bandenservice is dan ook het vervangen, repareren of onderhouden van all season banden.

All season banden: een goed alternatief voor zomer- en winterbanden

Wanneer je voor het eerst op all weather banden rijdt, zul je waarschijnlijk moeten wennen en er wordt dan ook aangeraden je rijstijl aan te passen. Het grote voordeel van 4-seizoenenbanden is dat banden wisselen niet nodig is, maar zowel in de zomer als in de winter bieden all weather banden iets minder grip dan zomer- en winterbanden. Als je niet zo veel autorijdt – tot 15.000 km per jaar - en jij je keurig aan de snelheidslimiet houdt, dan is de all season band een uitstekende optie. Als je echter veel kilometers per jaar maakt en er een iets minder nette rijstijl op na houdt, dan is het veiliger om in de zomer gebruik te maken van zomerbanden en in de winter op winterbanden te rijden.

4-seizoenenbanden met een 3PMSF-logo

Er kunnen verschillende symbolen op een all weather band staan. Het 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) is een symbool met bergtoppen en een sneeuwvlokje; dit zijn all season banden met winterse eigenschappen. 4-seizoenenbanden met dit logo hebben een remtest op sneeuw doorstaan en voldoen aan de minimale eisen op sneeuw. Daarnaast kan er ook M+S op de 4-seizoenenband staan; dit is een afkorting voor modder en sneeuw, maar geeft geen informatie over de winterse eigenschappen van all weather banden. 4-seizoenenbanden hebben minder lamellen dan winterbanden en voor wie regelmatig op wintersport gaat zijn winterbanden dan ook een veiligere optie dan all season banden.

De all season banden van ServiceOnly

Wij leveren all weather banden van gerenommeerde merken zoals Continental, Michelin, Vredestein, Bridgestone, Goodyear, Viking, Hankook, Dunlop, Pirelli, Tyfoon en Minerva. De autogarages van ServiceOnly zorgen ervoor dat de 4-seizoenenbanden netjes gebalanceerd worden en indien je naast all season banden ook een set winterbanden hebt, regelen wij de opslag. Zowel op de banden als op de service ontvang je 12 maanden garantie. Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats en daarom geven wij graag advies over het gebruik van all season banden.

Heb je een vraag over all weather banden of wil je de profieldiepte van je huidige banden laten controleren? Neem dan contact met ons voor meer informatie over onze bandenservice.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud