Alles wat je moet weten over de kleine beurt

Je wilt zo lang mogelijk kunnen genieten van je auto. Door hem ieder jaar een beurt te geven, verleng je de levensduur van je auto en heb je minder kans op grote, kostbare reparaties. Wanneer het tijd is voor een grote of kleine beurt, is afhankelijk van de kilometerstand en/of de tijd. Wij raden aan ongeveer iedere 15.000 kilometer of ieder jaar een kleine beurt te nemen. Een grote beurt vindt meestal om het jaar plaats, of bij iedere 30.000 kilometer.

Kleine beurt auto kosten

De kosten van een kleine beurt liggen bij ServiceOnly vast. Je betaalt dus altijd hetzelfde, lage bedrag. Dat doen we omdat besparen op onderhoud een risicovolle beslissing is. Liever voorkomen we dat je met pech op de vluchtstrook staat! Daarom zijn de kosten voor een kleine onderhoudsbeurt bij ons aantrekkelijk geprijsd. Voor een kleine beurt betaal je bij ons standaard 205 euro, waarbij we tot 4 liter olie bijvullen. 

Werkzaamheden kleine beurt

De kleine beurt kan voorkomen dat je later in het jaar ineens voor onverwachte reparatiekosten komt te staan. Of erger, dat je pech krijgt onderweg. Bij een kleine beurt worden er namelijk een aantal belangrijke zaken gecontroleerd, bijgevuld en waar nodig gerepareerd. Want wat gebeurt er bij een kleine beurt precies? En hoe lang duurt een kleine beurt? Dat leggen we je uit. Je kunt een kleine beurt zien als een onderhoudsafspraak. Snel slijtende onderdelen krijgen altijd een controle en eventueel worden deze onderdelen vervangen. Ook verversen we belangrijke vloeistoffen of vullen we deze bij. Dat is bijvoorbeeld de motorolie en de koelvloeistof. Ook worden de remmen, schokdempers en de accu gecontroleerd. In totaal zijn we hier een half uur tot een uur mee bezig, afhankelijk van de staat van de auto.

Onderhoudsplan

Na afloop van de kleine beurt kan het zijn dat er bepaalde reparaties nodig zijn voor je auto, of dat auto-onderdelen vervangen moeten worden. Wij doen dit nooit zonder jouw toestemming, zodat je nooit onverwacht een rekening krijgt waar je niet op gerekend had. Daarom krijg je na afloop van de kleine beurt een onderhoudsplan mee. Hierin staat de conditie van je voertuig beschreven en weet je welke noodzakelijke reparaties nodig zijn binnen welk tijdsbestek. Ook vind je in dit onderhoudsplan een advies over de termijn waarop de volgende kleine en grote beurt plaats moeten vinden. Zo kun je weer met een gerust hart de weg op, zonder dat je ineens veel geld kwijt bent!

Kunnen we je helpen met een kleine beurt voor jouw auto of wil je eerst nog wat meer informatie? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag! Je kunt een kleine beurt laten uitvoeren bij al onze vestigingen, zoals bij onze garage in Sliedrecht en onze garage in ’s-Gravendeel.