Duurzaamheid

Duurzaamheid binnen de Amega Groep

ServiceOnly is onderdeel van de Amega Groep en conformeert zich ook aan haar duurzaamheidsbeleid. 

Wij geloven dat de grootste reductie in CO2 komen uit de kilometers die u niet rijdt. Kilometers die u niet rijdt kosten ook geen geld en auto's die niet op de weg zijn veroorzaken ook geen file. Als u wel moet verplaatsen dan hebben wij de schoonste techniek of het beste advies bij uw mobiliteitsbehoefte.

Missie

“Het bieden van slimme, duurzame mobiliteitsoplossingen voor onze klanten, gericht op het minimaliseren van de impact op het milieu en het verbeteren van de bereikbaarheid van onze regio.”

Klimaatakkoord vertaald naar de Amega Groep

Op 28 juni 2019 heeft het kabinet het Klimaatakkoord gepubliceerd. Onderstaande samenvatting geeft weer wat het Klimaatakkoord voor de sector ‘Mobiliteit ’ inhoudt. Er zijn veel afspraken gemaakt tussen partijen, de belangrijkste afspraken zijn samengevat. 

Doelstelling

Amega biedt u mobiliteit wanneer u daar behoefte aan heeft. Dat betekent dat we maatwerk leveren en de behoefte van u als klant uitgebreid in kaart brengen om, na een gedegen analyse, tot een goed advies te komen. Succesvol zijn in het realiseren van de milieudoelstellingen gaat hand in hand met het oog hebben voor de TCO (total Cost of Ownership) van een voertuig en het gebruiksprofiel van u als klant.

''Wij stellen ons tot doel dat in 2030 de gemiddelde CO2 uitstoot van de nieuw ingezette auto’s (basisjaar 1990) met 49% gereduceerd is.''

Behaalde resultaten

Amega heeft duurzaam verantwoord ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen al jaren hoog in het vaandel staan. Zo hebben we in de afgelopen periode ook al veel bereikt waar wij trots op zijn. Voor de resultaten en nog veel meer verwijzen wij u graag door naar onze duurzaamheidspagina op www.amega.nl of download direct het Amega Duurzaamheidsverslag 2021.