Waarom is de grote beurt belangrijk om te laten uitvoeren

Eens in de zoveel tijd breng je jouw auto naar de garage voor een grote beurt. De zogenoemde ‘grote beurt’ vindt plaats naast de kleine beurt en de APK. In dit artikel leggen wij je uit waarom het laten uitvoeren van een grote beurt erg belangrijk is. Hier kun je beter niet op bezuinigen!

Wat is het verschil tussen een kleine- en een grote beurt?

De grote beurt kun je zien als een complete check van jouw auto waarbij ook direct groot onderhoud wordt uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot de kleine beurt of APK. Zaken die bij de kleine beurt of APK worden opgemerkt, kunnen misschien nog even wachten en worden vervolgens bij de grote beurt opgepakt.

 

Goedkoper rijden dankzij groot onderhoud

Als jij je auto eens in de zoveel tijd helemaal laat nalopen door de garage, dan weet je zeker dat hij in goede conditie is. Naast de veiligheidseisen en duurzaamheid die tijdens de APK worden gecheckt, doen we bij een grote beurt ook een check op alle onderdelen. Beschadigde onderdelen die bij een kleine beurt onopgemerkt zijn gebleven, pakken we nu aan. Doordat jij niet blijft doorrijden met kapotte onderdelen, zal deze relatief dure grote onderhoudsbeurt er in de toekomst voor zorgen dat je juist geld bespaart. Bij ServiceOnly krijg je bovendien een gratis APK keuring bij je grote beurt. Zo kun je weer even vooruit.

Veilig en comfortabel de weg op

Door jouw auto eens in de zoveel tijd helemaal te laten controleren en regelmatig onderhoud te laten plegen, kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Als jij langs de weg komt te staan met pech is dit niet alleen heel vervelend, maar in de meeste gevallen ook gevaarlijk. Bovendien is het wegslepen van de auto een kostbaar geintje. Bij een grote onderhoudsbeurt ligt de focus niet alleen op veiligheid, maar ook op comfort. Alleen tijdens deze beurt worden bijvoorbeeld de verwarming en airco van jouw auto gecheckt.

 

Wanneer moet ik een grote beurt laten uitvoeren?

Hoe vaak jouw auto een grote beurt nodig heeft, is moeilijk te zeggen. Dit is, onder andere, afhankelijk van hoe vaak je rijdt, van jouw rijstijl, maar ook van het aantal kilometers dat je aflegt in een bepaalde periode. Het is in ieder geval belangrijk dat je hier niet op bezuinigd en eens in de zoveel tijd groot onderhoud laat uitvoeren. Om inzicht te geven in de periode wanneer jouw auto groot onderhoud nodig heeft, stellen we bij ServiceOnly een onderhoudsplan op maat voor je op. Zo heb jij een goede indicatie van welke onderdelen er in de toekomst vervangen moeten worden om extra kosten te voorkomen.

Je kunt bij ons direct online een afspraak maken voor groot onderhoud aan jouw auto. Grote beurt, kleine beurt of APK? Wij helpen je graag!

Plan uw grote beurt bij een van onze vestigingen

Nee, de distributieriem wordt tijdens een grote beurt niet gecontroleerd. De distributieriem moet namelijk helemaal gedemonteerd worden om te kunnen controleren. Daarom staat in het onderhoudsboekje van uw auto aangegeven wanneer de distributieriem vervangen moet worden. 

Ja, bepaalde auto-onderdelen moeten schoon gemaakt worden om bijvoorbeeld roestvorming te voorkomen. Een voorbeeld hier van zijn de remschijven. De remblokken voorkomen namelijk dat de remschijven gaan roesten. Hiervoor moet je wel regelmatig remmen. Het is dus juist belangrijk dat auto's die kilometers maken goed worden gecontroleerd en onderhouden.

Ja, wij hebben voor iedereen een gratis (elektrische) leenfiets. 

Tijdens een grote beurt wordt bijna de gehele auto nagekeken. In de meeste gevallen duurt dit ongeveer een halve dag. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 45 euro korting op groot onderhoud