Verhinder een bevroren voorruit met een antivries deken

‘S ochtends vlak voor werk moeten krabben om door de voorruit van je auto te kunnen kijken is nooit een leuk vooruitzicht. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve oplossing om dit winterse ongemak te voorkomen: de antivries deken. Dit hulpmiddel is ideaal voor elke automobilist die tijd wil besparen in de ochtend en meer zichtbaarheid wil tijdens het rijden.

Wat is een antivries deken?

Een antivries deken is een speciaal ontworpen dekzeil dat je over de voorruit van je auto legt om te voorkomen dat er ijs op komt als het vriest. De dekens zijn vaak gemaakt van weerbestendige materialen om ervoor te zorgen dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Hiermee voorkomt het de vorming van ijs op het glas. De antivries deken beschermt daarnaast ook de ruitenwissers tegen de vrieskou.

Hoe werkt het?

De werking van een antivries deken is vrij eenvoudig. Door de deken over je voorruit te plaatsen, creëer je een isolerende barrière die de temperatuur van het glas iets boven het vriespunt houdt. Dit voorkomt dat condensatie op de ruit bevriest. Bovendien beschermt het de voorruit tegen sneeuw en zelfs zonlicht.

Hoe gebruik je een antivries deken?

1

Zorg ervoor dat je een deken kiest die groot genoeg is om je gehele voorruit te bedekken. 

2

Indien het gaat vriezen is het verstandig om de deken in de avond voordat het gaat vriezen te bevestigen op de auto

3

Plaats de antivries deken met de foliekant aan de bovenkant. Bevestig de elastische banden of haken zodat de deken er strak op zit en er geen wind onder kan komen. Het kan per deken verschillen hoe je deze het beste kan bevestigen.

4

Verwijder ‘s ochtends vlak voor vertrek de deken en berg deze op op een droge plek om schimmelvorming te voorkomen.

Een antivries deken is betaalbaar en ideaal om een bevroren voorruit in de winter te voorkomen. Het bespaart je veel tijd en het bevordert daarnaast ook de veiligheid op de weg. Zo kan jij elke ochtend de auto instappen en direct wegrijden, terwijl je buren nog aan het krabben zijn. Wil je ook weten hoe je het beste condens aan de binnenkant van de auto kan bestrijden? Lees hier dan meer over in deze blog.

ServiceOnly

Wil je advies over het onderhoud van je auto in de winter? Neem vrijblijvend contact met ons op, of kom langs bij een van onze vestigingen