Wat wordt er gecheckt bij de grote beurt van je auto? De checklist

De grote beurt van je auto vindt eens in de zoveel tijd plaats. Anders dan bij de kleine beurt en APK, vindt er naast een algemene check ook groot onderhoud plaats. Omdat dit vaak gepaard gaat met de nodige reparaties aan je auto, komen bij de grote beurt ook hogere kosten kijken. Misschien ben je daarom benieuwd wat er precies wordt gecheckt tijdens zo’n grote beurt. Bij Service Only werken we met een checklist die we hieronder graag met je delen.

Check 1: Je krijgt een gratis APK check bij jouw grote onderhoudsbeurt

Wie zijn grote beurt laat uitvoeren door een garage van Service Only, ontvangt daarbij altijd een gratis APK check. Dit is een verplichte periodieke keuring die je, in de meeste gevallen, ieder jaar moet inplannen. Mooi meegenomen dus, om deze tegelijkertijd met de grote beurt te laten uitvoeren! Tijdens de APK keuring worden verschillende checks uitgevoerd in de categorieën veiligheid, milieu en registratie.

Lees hier wanneer jij in aanmerking komt voor de APK keuring.

 

Check 2: Tijdens de grote beurt werken we een checklist met alle auto-onderdelen af

Terwijl de APK vooral focust op door Rijkswaterstaat verplicht gestelde checks op rijveiligheid en duurzaamheid, ligt bij de grote beurt de focus met name op het checken van de conditie van de onderdelen van je auto. We bekijken alles in detail en werken met een checklist waarop alle onderdelen worden afgekruist. Beschadigde onderdelen die bij de kleine beurt (een snelle check op de meest belangrijke onderdelen) onopgemerkt zijn gebleven, zullen nu alsnog worden gevonden

Check 3: Daarnaast checken we de auto op comfort

Naast alle essentiële onderdelen, zoals de motor en constructie, lopen we de auto ook na op comfort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het checken van de verwarming zoals de standkachel en stoelverwarming en de airco.

 

Check 4: We maken een checklist met benodigde reparaties

Als we alle onderdelen van de auto hebben nagelopen, wordt een lijst opgesteld met uit te voeren reparaties. Hierbij maken we onderscheid tussen noodzakelijke reparaties en reparaties waarvan wij adviseren ze tijdig te laten uitvoeren. We brengen je altijd op de hoogte van deze lijst voor we beginnen met het uitvoeren van reparaties. Zo kun je zelf bepalen welke reparaties je wanneer wilt laten uitvoeren.

Check 5: Je krijgt van ons een onderhoudsplan op maat

Bij Service Only sluiten we de grote beurt altijd af met het maken van een onderhoudsplan op maat. Hoe vaak een auto een grote beurt nodig heeft, hangt van verschillende factoren af. Om je een indicatie te geven van wanneer jouw auto groot onderhoud nodig heeft en welke reparaties er in de toekomst aan komen, maken we een onderhoudsplan voor jouw auto op maat.

Wil je meer zien van de checklist die we gebruiken bij de grote beurt van je auto? Vraag ernaar bij jouw volgende grote beurt bij onze garage in Papendrecht, onze garage in ’s Gravendeel, of een van onze andere vestigingen, of neem vrijblijvend contact met ons op!