Waarom is het belangrijk om airco service uit te voeren?

Op warme dagen autorijden kán heel comfortabel zijn, als je een cabrio rijdt of een goedwerkende airco hebt. Is je airco kapot of begint deze pas na een tijdje rijden te werken, dan ga jij op warme dagen waarschijnlijk niet graag de weg op. Wist jij dat een kapotte airco heel makkelijk te voorkomen is? Net als de rest van jouw auto, is het zaak om de airconditioning goed te laten onderhouden door ServiceOnly. Waarom dit zo belangrijk is leggen wij je in onderstaand artikel uit.

Hoe kan de airco in mijn auto kapotgaan?

Het antwoord op deze vraag is simpel: waarschijnlijk heb je niet op tijd een onderhoudsbeurt laten uitvoeren. De airco in een auto heeft eens in de twee jaar airco service nodig. Dit komt omdat de auto per jaar zo’n 10 tot 15% koudemiddel verliest. Het koudemiddel wordt gebruikt voor verkoeling, maar ook voor smering van de airco. Wanneer het koudemiddel onder de 70% daalt, brengt dit schade aan het systeem: de airco loopt droog en draait zichzelf kapot. Foute boel en de kosten kunnen hoog oplopen. Gelukkig is een kapotte airco heel gemakkelijk te voorkomen door het tijdig laten uitvoeren van een airco servicebeurt.

Weet je niet zeker of jouw auto wel airco onderhoud nodig heeft? Doe onze airco check en wij controleren je airco!

Wat wordt er gedaan bij airco service?

Als je bij ServiceOnly een onderhoudsbeurt van de airco laat uitvoeren, laten wij al het resterende koudemiddel uit de airco leeglopen waarna wij de airco vullen met het juiste middel. Hiervoor gebruiken we speciale apparatuur die zelden buiten een vak garage te vinden is. Dit betekent dat je voor een servicebeurt van de airco de auto beter naar de garage kunt brengen. Zonder het gebruik van deze speciale apparatuur zul je niet het gewenste resultaat bereiken en zal sneller dan je lief is opnieuw onderhoud aan de airco nodig zijn.

Kan ik zelf mijn airco reinigen?

Hoewel het schoonmaken van de airco bij een servicebeurt inbegrepen is, is dit iets anders dan wat met airco service bedoeld wordt. In plaats van het koudemiddel te vervangen, worden bij het reinigen van de airco nare geurtjes die worden veroorzaakt door bacteriën en schimmels uit de airco weggehaald. Deze schimmels veroorzaken niet alleen een vervelende geur, maar ook gezondheidsrisico’s voor diegenen die de auto gebruiken. Daarom raden wij aan om eens in de zoveel tijd de airco te laten reinigen bij de garage.

Heeft u vragen?

Is jouw auto toe aan een service beurt van de airco? Je kunt via deze link direct een afspraak maken.