Jouw APK al tot 2 maanden eerder laten uitvoeren? Dat kan!

Wanneer je een auto in je persoonlijke bezit hebt, ben je niet alleen verantwoordelijk voor het betalen van wegenbelasting maar ook voor een goede verzekering en het zorgen voor een tijdige Algemene Periodieke Keuring: de APK. Als je dit niet doet, kan het zijn dat je niet in je auto mag rijden en dat je een boete krijgt omdat je te laat bent. Om dat te voorkomen, kun je de APK eerder laten uitvoeren. Wij leggen je uit hoe je dat doet. Maar eerst: wat is een APK precies en waarom is hij verplicht?

Wat is de APK

De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring in heel Europa. Tijdens de keuring wordt je auto beoordeeld door een keurmeester die opgeleid is om deze keuring af te nemen. Hij wordt gecontroleerd op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Met de APK- keuring krijg je een beeld van de staat waarin de auto verkeert en of je er nog veilig in kunt rijden. Het is wel een momentopname. Als je auto APK-goedgekeurd is, is dat geen garantie dat hij dat de rest van het jaar ook blijft. Maar weet jij hoe vaak Apk-keuringen nodig zijn?

Hoe vaak APK laten plaatsvinden?

Als je een nieuwe auto hebt die op benzine rijdt, moet de APK na vier jaar voor het eerst plaatsvinden. Bij een dieselauto is dit na drie jaar. Dieselauto’s moeten vervolgens ieder jaar gekeurd worden, benzineauto’s iedere twee jaar tot ze acht jaar oud zijn. Dan moeten ook benzineauto’s jaarlijks gekeurd worden. Rijd je een elektrische auto? Ook dan moet je auto gewoon apk gekeurd worden. Bij deze auto’s wordt extra gekeken naar de elektrische aandrijflijn.

APK-keuring eerder laten plaatsvinden

Het is mogelijk om je auto eerder te laten keuren voor de APK. Dan hoef je de keuring niet op het allerlaatste moment te regelen, maar heb je ruim de tijd. Zeker als er reparaties nodig zijn is dat een fijn gevoel! Je kunt je auto al vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum laten keuren. Dit doet dan niets met de vervaldatum voor een volgende keuring. Je hoeft je auto dus niet de keer erop twee maanden eerder te laten keuren als je dat niet wilt.

Ben je op zoek naar een garage waar je jouw auto APK kunt laten goedkeuren of wil je meer informatie over het eerder laten keuren van jouw auto? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag met de APK van je auto!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 60 euro korting op groot onderhoud