Veelgestelde vragen

Onderhoud elektrische auto's

Voor het onderhoud aan jouw hybride of elektrische auto kun je terecht bij ServiceOnly. Wij hebben alle kennis in huis om dit onderhoud goed voor je uit te voeren. Bij ServiceOnly hebben de monteurs de benodigde opleidingen gevolgd om jouw hybride of elektrische auto te onderhouden.


Heb jij vragen over het onderhoud aan een elektrische auto? Wij helpen jou graag op weg. We hebben de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Meer weten? Maak dan snel een afspraak bij jouw ServiceOnly vestiging in de buurt! 

Een elektrische auto werkt eigenlijk vrij makkelijk. De elektriciteit die van een laadpaal af komt wordt opgeslagen in de accu van de auto. Met deze elektriciteit slaat de motor aan en zorgt ervoor dat de motor blijft draaien. Uiteindelijk kan je met deze elektriciteit zorgen dat de wielen van de auto in beweging komen. Het eindresultaat? Jouw elektrische auto is aan het rijden!  

Als je gaat kijken naar de aankoopprijs van een elektrische auto zal je zien dat deze relatief hoger ligt dan een reguliere brandstofauto. Het voordeel van een elektrische auto is wel dat deze op andere gebieden veel bespaard wordt. Denk hierbij aan onderhoud en lagere kosten per kilometer die de auto rijdt. Ook betaal je met een elektrische auto geen wegenbelasting of belasting van personenauto’s of motorvoertuigen. Onderaan de streep is elektrisch rijden dus uiteindelijk aantrekkelijker.

Doordat er in een elektrische auto minder bewegende onderdelen zitten heb je minder kosten aan onderhoud. In een reguliere verbrandingsmotor zitten wel meer dan 200 bewegende onderdelen in de aandrijflijn. Deze onderdelen zijn slijtage onderdelen en moeten af en toe vervangen worden. In een elektrische motor zitten slechts twintig bewegende onderdelen in de aandrijflijn. Kortom, je bent een stuk minder geld kwijt aan onderhoud. Het vervangen van bougies of de koppeling zou je dan ook niet tegenkomen met je elektrische auto. Natuurlijk is het zo dat je niet geheel onderhoudsvrij bent met een elektrische auto. De remmen en banden bijvoorbeeld blijven slijtage onderdelen die goed in de gaten gehouden moeten worden, voor uw eigen veiligheid. Bij ServiceOnly hebben wij alle kennis in huis om dit onderhoud goed voor je uit te voeren. Meer weten of elektrisch onderhoud aan uw auto? Maak gerust een afspraak.

Wil je meer weten over het onderhoud van elektrische auto's of heb je een andere vraag? Neem dan snel contact op met één van onze ServiceOnly vestigingen.