Waarom moeten de TPMS sensoren ingeleerd worden?

Jij wilt natuurlijk altijd zeker weten dat je veilig in jouw auto kunt rondrijden. Gelukkig zijn veel auto’s tegenwoordig uitgerust met allerhande sensoren die jouw veiligheid in de auto bevorderen. Ook de TPMS sensoren helpen je bij het veilig houden van jouw auto. Maar wat zijn de TPMS sensoren precies en waarom moeten deze sensoren ingeleerd worden bij het vervangen van een wiel? Dat leggen we je uit.

Wat zijn TPMS sensoren?

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System. Deze speciale sensoren houden dan ook de bandenspanning van jouw autobanden in de gaten. Zodra de bandenspanning van (een van de) banden te laag wordt, krijg je een melding op het dashboard. Zo weet je meteen dat je de bandenspanning van je banden even moet controleren. Sinds 2014 is het voor nieuwe auto’s verplicht om zulke TPMS sensoren te hebben. Dit is voor de veiligheid van jou en je medeweggebruikers. Maar ook voor het brandstofverbruik van jouw auto en de bandenslijtage is een goede bandenspanning zeker belangrijk.

Waarom moet een TPMS sensor ingeleerd worden?

Ga jij je banden vervangen omdat ze versleten zijn? Dan zijn de TPMS sensoren ook iets om rekening mee te houden. En ook bij het verwisselen van wielen mag je de TPMS sensoren niet vergeten. Een TPMS sensor inleren is nodig om het systeem goed te laten functioneren. Het systeem moet weten op welke plek de sensor te vinden is, zodat de juiste informatie getoond wordt op het dashboard.

Hoe moet je een TPMS sensor inleren?

Het inleren van een TPMS sensor verloopt per auto anders. Er worden door fabrikanten verschillende systemen gebruikt, waardoor er voor het TPMS sensor inleren niet maar één manier bestaat. Ook de kosten voor het inleren van TPMS sensoren kunnen hierdoor verschillen. Het is wel aan te raden om het inleren van de TPMS sensor altijd te laten doen door een vakman. Zo weet je zeker dat dit veiligheidssysteem van jouw auto goed blijft werken.

Veilig de weg op met ServiceOnly

Wil jij je banden of wielen laten vervangen en wil je er zeker van zijn dat dit door een vakman gebeurt? Maak dan nu eenvoudig online een afspraak bij een van de vestigingen van ServiceOnly. Onze monteurs weten alles over TPMS sensoren en alle andere werkzaamheden die bij dit onderhoud komen kijken. Heb je nog vragen voordat je een afspraak maakt? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder. Of kom langs bij een van onze vele garages in Nederland zoals onze autogarage in Sliedrecht of onze garage in Dordrecht!