Zo verwijder je de schimmel uit je auto

Een auto is voor velen een kostbaar bezit waar ze trots op zijn. Het is dan ook belangrijk om goed voor je auto te zorgen en deze regelmatig schoon te maken. Echter, soms kan het voorkomen dat er schimmel in de auto ontstaat. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal heeft het te maken met vocht. In dit artikel bespreken we hoe je schimmel uit de auto kunt verwijderen en hoe je schimmel in de auto kunt voorkomen.

Schimmel uit auto verwijderen, hoe doe je dat?

Als je schimmel in je auto hebt ontdekt, is het belangrijk om deze schimmel zo snel mogelijk uit je auto te verwijderen. Schimmel kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid en kan bovendien de bekleding en het interieur van de auto beschadigen. Om schimmel uit de auto te verwijderen, kun je de volgende stappen volgen:

  1. Verwijder alle losse voorwerpen uit de auto, inclusief matten, stoelhoezen en andere accessoires;
  2. Maak een oplossing van witte azijn en water in een verhouding van 1:1. Dit is een natuurlijk ontsmettingsmiddel dat schimmel kan doden;
  3. Gebruik een zachte borstel om de schimmel voorzichtig weg te schrobben van alle oppervlakken in de auto. Dit omvat de vloerbedekking, de stoelen, de deurpanelen en het dashboard. Vermijd het gebruik van een harde borstel, want dit kan de bekleding beschadigen;
  4. Zorg ervoor dat je alle gebieden behandelt waar schimmel groeit, inclusief de luchtroosters en ventilatieopeningen. Gebruik een tandenborstel om in deze krappe ruimtes te komen;
  5. Gebruik een stofzuiger om alle resterende schimmel- en vuilresten op te zuigen;
  6. Laat de auto grondig drogen voordat je weer iets in de auto plaatst. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van het weer en de luchtvochtigheid;
  7. Als de schimmel terugkomt, overweeg dan het gebruik van een luchtontvochtiger om de vochtigheid in de auto te vermijden.

Schimmel in auto door vocht, hoe komt dit?

Vocht in je auto kan leiden tot de groei van schimmel en andere micro-organismen, omdat deze organismen gedijen in een vochtige omgeving. Dit kan voorkomen als er bijvoorbeeld vochtige kleding of schoenen in de auto worden achtergelaten, of als er lekkages zijn in de auto waardoor er vocht binnenkomt. Daarnaast kan condensvorming op de ramen en de airconditioning ook bijdragen aan de vochtigheid in de auto.

Om schimmelgroei in je auto te voorkomen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto goed geventileerd wordt. Laat bijvoorbeeld de ramen open staan of zet de airconditioning aan om de luchtvochtigheid te verminderen. Ook kun je vochtige kleding en schoenen uit de auto halen en de auto regelmatig schoonmaken en droogmaken om te voorkomen dat er vochtige plekken ontstaan waar schimmel kan groeien.

Ben je op zoek naar een autogarage in Dordrecht? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan vooral contact met ons op zodat we je verder kunnen helpen!