De onderhoudskosten van een auto: per merk op een rij!

Wil jij een auto aanschaffen? Dan ben je misschien benieuwd naar wat een auto je, naast de aanschafprijs, aan onderhoud gaat kosten. Onze ervaring leert dat de onderhoudskosten van een auto per merk erg kunnen verschillen. In dit artikel vind je daarom een handig overzicht van de meest bekende automerken op een rij in alfabetische volgorde.

Onderhoudskosten voor je auto bij Service Only

Per automerk kan het verschillen hoe vaak je auto een onderhoudsbeurt nodig heeft. Op die manier kunnen de onderhoudskosten per merk dus verschillen. De kosten van een onderhoudsbeurt bij onze garages zijn voor elke auto even hoog:

  • Kleine beurt personenwagen: €150,-
  • Grote beurt personenwagen: €250,-
  • Kleine beurt bedrijfswagen: €190,-
  • Grote beurt bedrijfswagen: €290,-

Bekijk voor een overzicht van de prijzen voor al onze services onze prijslijst.

1. Onderhoudskosten van een BMW

Auto’s van BMW staan bekend om hun hoge onderhoudskosten. Dit komt met name omdat de auto’s vaker onderhoud nodig hebben dan auto’s van andere merken. De onderdelen van een BMW slijten snel en zijn relatief duur in aankoop.

 

2. Onderhoudskosten van een Ford.

Het Amerikaanse Ford bekend om zijn degelijkheid (wellicht omdat de Europese productie van Ford in Duitsland plaatsvindt). De onderhoudskosten van een Ford zijn relatief laag. Dit komt omdat er over het algemeen weinig onderhoud nodig is en omdat onderdelen makkelijk te verkrijgen en daardoor goedkoop zijn.

3. Onderhoudskosten van een Mercedes

Ook het automerk Mercedes vinden we terug in de top 5 van auto’s met de hoogste onderhoudskosten. Auto’s van dit merk zijn sterk en functioneren goed, zolang je er dagelijks mee rijdt. Als een Mercedes voor langere periodes stilstaat zal het ene na het andere probleem zich aandienen, met hogere onderhoudskosten als gevolg.

4. Onderhoudskosten van een Opel

Het Duitse automerk Opel produceert degelijke auto’s die ook op de lange termijn betrouwbaar blijven. Wil een tweedehandsauto kopen? Dan is het merk Opel een goede keuze. De normale onderhoudskosten van een (grote) Opel liggen beduidend lager dan die van, bijvoorbeeld, een BMW of Mercedes.

TIP: Wil je een tweedehands auto kopen? Laat dan altijd een aankoopkeuring uitvoeren!

5. Onderhoudskosten van een Volkswagen

Volkswagen is een prima auto merk als het gaat om onderhoudskosten. Als je de auto jaarlijks op tijd bij de garage brengt voor zijn onderhoud, zullen de kosten laag blijven en zal ook het benodigde onderhoud beperkt blijven tot een minimum. Net als bij Ford, zijn onderdelen makkelijk verkrijgbaar en hierdoor relatief goedkoop.

 

6. Onderhoudskosten van een Volvo

Volvo staat bekend om het afleveren van veilige auto’s die erg oud kunnen worden. Zelfs met een hoge kilometerstand is een oudere Volvo een relatief zeer betrouwbare auto. Echter, als je Volvo een probleem heeft, kan dit wel hoge kosten met zich meebrengen. Volvo produceert zware en grote auto’s, waardoor normale onderhoudskosten iets duurder zijn dan bij, bijvoorbeeld, een Ford of Volkswagen.

Staat jouw (beoogde) auto niet in dit rijtje met onderhoudskosten van auto’s per merk? Je mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen bij vragen, of langskomen in een van onze garages, zoals onze garage in Dordrecht of onze garage in Gorinchem. Onze ervaren monteurs adviseren je graag!