Langere wachttijden in de werkplaats

Is het binnenkort tijd voor een controle of APK-keuring van je auto? Houd er rekening mee dat de wachttijden bij autogarages, vooral in de zomer, aanzienlijk kunnen oplopen. Om teleurstellingen te voorkomen, raden we aan om je werkplaatsafspraak minstens een maand van tevoren te plannen.

Een vakantiecheck

Wist je dat veel mensen vlak voor de zomervakantie een vakantiecheck voor hun auto laten uitvoeren? Het is natuurlijk verstandig om je auto te laten controleren op zaken zoals remmen, verlichting, accu, banden en vloeistoffen. We adviseren om je auto ruim op tijd te laten nakijken, bij voorkeur minstens een maand voor vertrek. Als je de vakantiecheck een week voor je vakantie laat uitvoeren en er blijkt onverhoopt dat er een onderdeel vervangen moet worden, bestaat de mogelijkheid dat dit niet vóór de vakantie kan worden gedaan.

Waarom zijn de wachttijden langer?

Er zijn meerdere redenen waarom de wachttijden langer zijn dan een week. Dit heeft onder andere te maken met:

  • Werkzaamheden: Hoewel sommige controles relatief snel kunnen worden uitgevoerd, vergen onderhoudsbeurten, vervangingen en reparaties aanzienlijk meer tijd en aandacht.

  • Onderdelen: Voor sommige onderdelen moet er een bestelling worden geplaatst, en de levering hiervan kan enkele dagen tot zelfs weken duren. Leveringstijden van grondstoffen en tekorten aan chips zijn nog steeds hoger dan normaal. Hierdoor kunnen reparaties niet altijd direct worden uitgevoerd en is een vervolgafspraak noodzakelijk.

  • Aantal monteurs: Het is algemeen bekend dat er een groot tekort is aan automonteurs en ander personeel. Bovendien gaan veel monteurs en studentmonteurs in de zomer op vakantie. We hebben verschillende openstaande vacatures voor monteurs, vakantie (bij)banen en meer. Bekijk de vacatures via onderstaande buttons.

Vacatures ServiceOnly

ServiceOnly is onderdeel van Amega Groep.

Bekijk Amega vacatures

Snel een controle of APK-keuring laten uitvoeren?

We hebben verschillende vestigingen in de regio, waaronder Dordrecht, Ridderkerk en 's-Gravendeel. Als je een werkplaatsafspraak online inplant, krijg je in stap 3 een overzicht van de beschikbare vestigingen. Wanneer je op de vestiging klikt verschijnen de eerstvolgende beschikbare datums. Op die manier kun je snel zien welke vestiging het snelst beschikbaar is.

Staat je voorkeursvestiging er niet tussen? Dan kan het zijn dat deze vestiging de komende twee maanden volgeboekt is. We zijn je graag van dienst bij een van onze andere vestigingen.

In geval van pech

Sta je plotseling stil langs de weg of heb je onverhoopt pech en heb je pechhulp bij ServiceOnly afgesloten? Op de mobilteitspas kun je het juiste telefoonnummer vinden. Als je auto dringende reparaties nodig heeft die niet kunnen wachten, zoals een defecte accu, neem dan contact op met je gewenste vestiging. 

 

Vestiging Dordrecht > 

Vestiging Papendrecht > 

Vestiging Zwijndrecht > 

Vestiging Ridderkerk > 

Vestiging Sliedrecht > 

Vestiging Gorinchem > 

Vestiging 's Gravendeel>