Hoe bespaar je brandstof? Bekijk deze 5 tips

Het leven wordt steeds duurder. Als bestuurder schrik jij je bij het tankstation waarschijnlijk weleens rot. Of je nu diesel of benzine rijdt: de prijs van brandstof verandert vaak en is inmiddels tot recordhoogte gestegen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om brandstof te besparen. In dit artikel vind je 5 tips!

Brandstof besparen met een diesel of benzineauto

Misschien vraag jij je af: hoe bespaar je brandstof als je een diesel of juist een benzineauto rijdt? Het antwoord is gelukkig simpel. Met alle tips die je hieronder vindt, kun je brandstof besparen met zowel een diesel als een benzine wagen.

Tip 1: Bandenspanning controleren

De eerste tip lijkt misschien vanzelfsprekend, toch is hij dat voor veel bestuurders (nog) niet. Er werd onlangs zelfs een reclamespot van de overheid aan geweid! We hebben het natuurlijk over het controleren van je bandenspanning. Een kleine moeite, waarmee je zomaar brandstof kunt besparen. Naast het controleren van je bandenspanning, kun je ook door op tijd je winter- en zomerbanden te wisselen tot 4% brandstof besparen.

Tip 2: Laat regelmatig onderhoud uitvoeren

Volgens BOVAG en de ANWB is goed auto onderhoud essentieel als je brandstof wilt besparen. Een goed onderhouden auto heeft minder kracht nodig om prestaties te leveren en verbruikt dus minder brandstof. Breng je auto op tijd weg voor zijn grote beurt en laat tussendoor ook een kleine beurt uitvoeren. Zo weet je zeker dat jouw auto in topconditie is en geen brandstof verspilt!

Tip 3: Zo kun je zuiniger rijden

Door zuiniger te rijden kun je tot wel 20% benzine of diesel besparen. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen om zuiniger te rijden. Het belangrijkst is om je aan de snelheid te houden. Ook door regelmatig je cruise control te gebruiken kun je brandstof besparen. Vermijd daarnaast onnodig remmen, rem zoveel mogelijk op de koppeling (uitrollen) en laat de auto niet onnodig draaien als je stil staat.

Tip 4: Let op energievreters

Elektrische accessoires die zijn toegevoegd voor het comfort van de bestuurder zijn in de meeste gevallen energievreters. Als je ze niet (meer) gebruikt, kun je ze het beste uitschakelen. Denk bijvoorbeeld aan de stoelverwarming, achterruitverwarming, airco en de GPS. Ook hiermee kun je flink aan brandstof besparen.

 

Tip 5: Ruim je auto op

Wist je dat gewicht een van de grootste redenen is voor extra brandstofverbruik? Met een minder zwaar type auto, verbruik je minder diesel of benzine. Maar ook door je kofferbak op te ruimen, kun je tot wel 6% aan brandstof besparen!

Hoe bespaar je brandstof? Breng je auto naar een van onze garages in de buurt en wij helpen je. Je kunt hier direct een afspraak inplannen bij een van onze vestigingen, zoals onze autogarage in Gorinchem of onze garage in Ridderkerk.