Certificaat Erkend Duurzaam Plus

Amega Groep is als eerste gecertificeerd voor Erkend Duurzaam Plus inclusief EED module. Leen de Koning, directeur Amega Groep, ontving het certificaat uit handen van voorzitter Olaf de Bruijn. Dit vond plaats tijdens de relatiedag van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) in de Metaalkathedraal in Utrecht op 17 november. Amega kreeg het Erkend Duurzaam Plus certificaat, waarmee ze voldoen aan Europese wetgeving rond het besparen van energie.

Het toonaangevende bedrijf heeft de Erkend Duurzaam Plus audit succesvol doorlopen. De Amega Groep heeft al sinds 2012 een gedegen duurzaam ondernemen beleid en dit certificaat laat objectief en aantoonbaar de inspanningen en resultaten zien op het gebied van duurzaamheid, afval en energie. Daarnaast zullen de aanbevelingen in de audits  worden besproken in de directie en worden opgepakt binnen het duurzaam ondernemen programma. De Koning: “In 2012 zijn we heel bewust gestart met ons duurzaamheidsprogramma. De aanbevelingen op het gebied van energie uit de audits zullen wij gebruiken om onze reductiedoelstelling van 10% te realiseren.”

De Amega Groep, nummer 9 in de dealertop 100, verkoopt ook de Volkswagen Groep merken en daarnaast Hyundai, Volvo en Opel. Ook beschikt Amega over een aantal Schadenet schadeherstel vestigingen, universele garagebedrijven en een eigen leasemaatschappij AA Lease.  

Erkend Duurzaam is het MVO-programma voor de mobiliteitsbranche. Het Instituut voor Duurzame HTML ContentMobiliteit (IvDM) voert het programma Erkend Duurzaam uit. Het IvDM is het afgelopen jaar druk bezig geweest om de EED binnen het Erkend Duurzaam Plus programma te krijgen. Met dit programma voldoen de deelnemende bedrijven aan de wettelijke eisen op het gebied van energie besparen. IvDM kan hiermee effectief en eenvoudig dealers adviseren over energiebesparing en afvalmanagement.