Automatische transmissie

Rijd jij in een auto met automatische transmissie, beter bekend als een automaat? Dan vraagt jouw auto om speciaal onderhoud. Bij automatische transmissie onderhoud is bijvoorbeeld de transmissie olie vervangen erg belangrijk. Dit verlengt de levensduur van de automatische transmissie en verhoogt het rijcomfort. Bij ServiceOnly weten we alles over automatische transmissie onderhoud en reparatie en helpen we je graag verder.

Wat is automatische transmissie?

Automatische transmissie is een ander woord voor een automatische versnellingsbak. Dit type versnellingsbak hoeft niet met de hand te worden geschakeld. Daarom wordt een auto met een automatische transmissie ook wel een automaat genoemd. De automatische transmissie schakelt na inschakeling vanzelf, waardoor jij hier als chauffeur niet aan hoeft te denken.

Welk onderhoud is bij automatische transmissie belangrijk?

De automatische transmissie is een onmisbaar onderdeel in jouw automaat. Tijdig onderhoud van een automatische transmissie is nodig om de levensduur te verlengen en het rijcomfort te verbeteren. Daarbij vraagt een auto met automatische transmissie om ander onderhoud dan een handgeschakelde auto. Zo is bij een automatische transmissie olie vervangen een wat uitgebreidere klus. Niet alleen de motorolie en het oliefilter vragen onderhoud bij een automaat, ook automatische transmissie olie vervangen in de automaatbak is nodig. Daarbij is het goed om de automaatbak eerst goed schoon te spoelen, waarna het met nieuwe olie gevuld kan worden. Als dit niet regelmatig gebeurt, kan de vervuilde olie voor vervelende storingen zorgen. We raden aan om de olie in ieder geval elke 60.000 tot 100.000 gereden kilometer te vervangen.

Automatische transmissie reparatie

Heeft jouw automatische transmissie al een storing? Of merk je dat de auto niet meer zo soepel schakelt als vroeger? Dan kun je ook voor een automatische transmissie reparatie bij ons terecht. We onderzoeken waar de oorzaak van de storing zit en verhelpen dit op professionele wijze. Hierbij werken we met vaste prijzen, zodat je altijd weet wat je kunt verwachten.

Ook voor ander onderhoud van jouw automaat

Heb jij geen reparatie van de automatische transmissie nodig, maar heeft jouw automaat een ander probleem? Ook dan helpen we je graag weer op weg. En ook als je auto toe is aan een APK keuring ben je bij ons aan het juiste adres. Onze monteurs hebben allemaal ruime kennis om jouw auto goed te onderhouden.

Automatische transmissie reparatie nodig? Wij helpen je!

Wil jij weten of jouw auto met automatische transmissie extra onderhoud nodig heeft? Of heb je vragen over een bepaald type onderhoud? Neem dan contact met ons op.